Χειροπέδες σε 53χρονη σύζυγο κατάδικου των Κεντρικών-Πήγε για επίσκεψη με κοκαΐνη, την περίμενε η ΥΚΑΝ


Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, στην ΥΚΑΝ έφθασε πληροφορία ότι η ύποπτη κατά τις επισκέψεις της στις Κεντρικές Φυλακές, μεταφέρει ναρκωτικά. Η ίδια πληροφορία ανέφερε επίσης ότι στις 4 Ιανουαρίου 2023, η ύποπτη θα μετέβαινε στις Κεντρικές και θα μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών.

Ως εκ τούτου, μέλη της ΥΚΑΝ είχαν μεταβεί στις Κεντρικές Φυλακές, όπου εντόπισαν την ύποπτη να εξέρχεται της πύλης και ακολούθως την ανέκοψαν και διενήργησαν έλεγχο, κατά τον οποίο εντόπισαν στην κατοχή της τρεις νάιλον συσκευασίες με διαφανές μεμβράνη, με ποσότητα κοκαΐνης περίπου 30 γραμμαρίων.

Η ύποπτη στη συνέχεια φόρεσε χειροπέδες, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία της με γραπτή της συγκατάθεση, έπειτα από την οποία εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό 5555 ευρώ σε δύο διαφορετικά πορτοφόλια και κατασχέθηκαν για εξετάσεις. Επίσης, εντοπίστηκε σε υπνοδωμάτιο ποσότητα ξηρής φοιτικής ύλης κάνναβης περί τα 4 γραμμαρίων, με την ύποπτη να αναφέρει πως ανήκουν σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο από την πλευρά του το επιβεβαίωσε. Εξού και στη συνέχεια κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα, σε έρευνα στην τσάντα που κρατούσε η ύποπτη, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 940 ευρώ, ενώ για περαιτέρω εξετάσεις κατασχέθηκε και το κινητό της.

Η 53χρονη, αυτή οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Δικαστηρίου, με τον ανακριτή να ζητά την κράτηση της για οκτώ ημέρες, ωστόσο ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Κληρίδης, εισηγήθηκε όπως παραμείνει υπό κράτηση για έξι ημέρες. Το Δικαστήριο συμφώνησε πως οι έξι ημέρες είναι αρκετές για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Ανακρινόμενη η ύποπτη προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς αναφορικά με το πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά στην κατοχή της και ποιος θα ήταν ο τελικός παραλήπτης, με τους ανακριτές να τους διερευνούν, ενώ αναμένεται να εξεταστούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και να ληφθούν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα.