Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας

Βορειοανατολικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε  4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αρχικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αλλά αργότερα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, θα υπάρχουν περίοδοι µε αυξηµένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις, αλλά και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος, ενώ θα υπάρχουν και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Τη ∆ευτέρα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα.