Χαλάρωση μέτρων: Εβδομάδα ανακοινώσεων


Μπορεί ο Χειμώνας να μπήκε και να έφυγε αθόρυβα από κλιματολογικής άποψης, από επιδημιολογικής όμως άποψης, ήταν για πολλούς μακρύς.

Η Κύπρος διένυσε ένα γεμάτο σχεδόν τρίμηνο υπό καθεστώς αυστηρών μέτρων στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας εν μέσω μάλιστα και των πολλαπλών μεταλλάξεων του ιού που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την τελική νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Τις τελευταίες βδομάδες η επιδημιολογική μας εικόνα παραμένει σταθερή και εκπέμπει θετικά μηνύματα αφού ο αριθμός θετικότητας παραμένει σταθερά κάτω από 0.50%. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να εκληφθεί κάτι ως δεδομένο αφού όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η κατάσταση είναι δυναμική και μπορεί να ανατραπεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

Έτσι, η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα καταθέσει αυτή τη βδομάδα το πλάνο της για περαιτέρω αποκλιμάκωση των μέτρων τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου, αφού την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η υφιστάμενη δέσμη μέτρων.

Σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η ΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στον οποίο θα θέσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι προτάσεις. Παράλληλα θα αναλυθούν και τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν ενώ αύριο Τρίτη η ΣΕΕ θα συνέλθει προκειμένου να ολοκληρώσει τις προτάσεις της, οι οποίες θα παραδοθούν την ερχόμενη Τετάρτη στον Πρόεδρο, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση.