Τζιωνής σε 15χρονο: "Εγώ σκότωσα τους γονείς σου"

Πηγή: reporter.com.cy

Συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη εντός δίκης στην υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, προκειμένου να εξετάσει τα επίδικα ζητήματα για τα οποία ήγειρε ένσταση ο δικηγόρος του Λοίζου Τζιωνή, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση

  Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι επίσης ο ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Τα επίδικα ζητήματα αφορούν στις καταθέσεις που έδωσε ο Τζιωνής στις 27/4/2018, στις υποδείξεις σκηνών και στην παραλαβή των τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή προέβαλε τη θέση ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη του και πως καταπιέστηκε να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στα δικαιώματα του και στις καταθέσεις που έδωσε, λόγω του ότι τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών και ήθελε να απαλλαγεί απ΄αυτό το βάρος του στερητικού συνδρόμου, όπως είπε.

Υποστήριξε επίσης πως όσα παραδέχθηκε ο πελάτης του είναι εξ ακοής μαρτυρίες, πως δεν αντιλαμβανόταν τι υπέγραφε και πως οι ανακριτές τον πίεζαν για να υπογράψει «να τελειώνουμε, να προχωρούμε και όλα θα πάνε καλά», όπως ανέφερε.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν εκδόθηκε προηγουμένως ένταλμα για έρευνα στην οικία στην οδό Σκιάθου και πως δεν επιστήθηκε η προσοχή στον κατηγορούμενο πριν οδηγηθεί για υπόδειξη σκηνών, ότι δηλαδή επρόκειτο να διερευνηθεί το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Live η διαδικασία