Τώρα: 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο


Ανακοινώνεται σήμερα ο θάνατος άντρα ασθενούς, ηλικίας 77 ετών, με άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Ο θάνατος αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 27, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 20, 14 άντρες και 6 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.


Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 4,024 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 25 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 173 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 13 κρούσματα. Από 980 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα. Εξ αυτών, το 1 έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Από 149 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Από 1,720 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Από 166 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 153 εργαστηριακές εξετάσεις, και Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 683 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,277.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς.