Τώρα: 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο


Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,132 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 15 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 186 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 7 κρούσματα. Το ένα από αυτά υποβλήθηκε σε τεστ ιδιωτικά. 

-Από 846 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για Κύπρια που επέστρεψε από το Άμστερνταμ στις 4/8 και εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο σε τεστ που υποβλήθηκε, λόγω άφιξής της από χώρα της Κατηγορίας Β.

-Από 1,081 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Το πρώτο άτομο είχε συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά, το δεύτερο έκανε το τεστ ιδιωτικά, αφού του ζητήθηκε από την εταιρεία όπου θα άρχιζε δουλειά, το τρίτο είναι Κύπρια που ήρθε από Ελλάδα στις 29 Ιουλίου και είχε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε τεστ ιδιωτικά, ενώ το τέταρτο έκανε ιδιωτικά τεστ, καθώς σκόπευε να ταξιδέψει.

-Από 227 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα.

-Από 52 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Eden.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 99 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 234 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 407 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,195.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε καλή γενική κατάσταση.