Tsokkos: Πράσινο μετόχων για αγορά των φιλέτων του Chrysomare

Στην έγκριση ψηφισμάτων που αφορά στην αναδιάρθρωση χρηματοδοτικών διευκολύνσεων με στόχο την ανέγερση του ξενοδοχείου Chrysomare, στην Αγία Νάπα, προχώρησε, με πλειοψηφία 69,88% των ψήφων, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της A. Tsokkos Hotels Public Ltd, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:REPORTER.COM.CY


Κατά την Έκτακτη ΓΣ παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν 187,616,800 μετοχές ή 74,69% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το πρώτο ψήφισμα που εγκρίθηκε προνοεί την προώθηση και εκτέλεση αναθεωρημένης συμφωνίας διευκόλυνσης με την Τράπεζα Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει την παραχώρηση χρηματοδότησης ποσού €24,5 εκατ. για ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, Chrysomare Hotel, και ποσού €29,5 εκατ., το οποίο μαζί με ποσό €4 εκατ. που θα εξασφαλισθεί με ενδοεταιρικές διευθετήσεις από εταιρείες του Συγκροτήματος της Εταιρείας, θα χρησιμοποιηθεί σε σχέση με την αγορά γης από μέρους της θυγατρικής της εταιρείας, Vikarta Limited, μέσω απόκτησης των μετοχών των M.C. (Greece Accomodation Direct) Limited και Anastasia Tsokkou Estates Ltd, οι οποίες κατέχουν τα σχετικά τεμάχια.

Παράλληλα, η εταιρεία εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για την τελική διαπραγμάτευση, ολοκλήρωση, εκτέλεση και εφαρμογή της αγοράς από τη θυγατρική Vikarta των τεμαχίων έναντι του συνολικού ποσού των €33,5 εκατ. και να λάβει οποιαδήποτε μέτρα και ενέργειες και να εκτελέσει οποιαδήποτε έγγραφα και συμφωνίες που απαιτούνται σε σχέση με την αγορά αυτών των τεμαχίων.

Σημειώνεται ότι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση δηλώθηκε το συμφέρον που έχουν οι Διοικητικοί Σύμβουλοι Αναστασίου Τσόκκου, Ανδρέας Τσόκκος, Γιώργος Τσόκκος και Χρύσω Τσόκκου στις συναλλαγές που σκοπούνται να λάβουν χώρα και ότι δεν έχουν λάβει μέρος στις οποιεσδήποτε συζητήσεις και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τα συγκεκριμένα θέματα.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η εταιρεία διευκρίνισε ότι, παρόλο που η αρχική χρηματοδότηση από την Τράπεζα Κύπρου ήταν της τάξεως των €33,5 εκατ., εντούτοις, μετά τη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα μειωθεί στα €29,5 εκατ., έπειτα από διαβουλεύσεις με την Τράπεζα.

Εξάλλου, κατά τη συνεδρία του ΔΣ (7 Σεπτεμβρίου), η Αναστασία Τσόκκου, ως συνδεδεμένο πρόσωπο και όργανο διοίκησης της εταιρείας, απείχε από τη συζήτηση και λήψης απόφασης από το Συμβούλιο σε σχέση με τις σκοπούμενες συναλλαγές αναδιάρθρωσης χρηματοδοτικών διευκολύνσεων, λόγω ύπαρξης προσωπικού της συμφέροντος, αποχωρώντας από τη συνεδρία.

Ο κατάλογος με τα προτεινόμενα τεμάχια, όπως είχε δημοσιευθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας.

Camera Icon

1katalogos