Τσίπρας:H Τουρκία θα έχει συνέπειες με την τακτική των παραβιάσεων



Να κατανοήσει η Τουρκία ότι η τακτική των παραβιάσεων θα έχει συνέπειες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα είναι χώρα διαλόγου, αλλά δεν θα δεχθεί από κανέναν την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, επίσης ότι όσα γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για αυτό το λόγο προκάλεσαν και την ομόθυμη καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Να κατανοήσουν οι γείτονες ότι οι εντάσεις στο εσωτερικό τους και η τακτική τους οδηγεί σε αδιέξοδο, να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου και αν συνεχίσουν την τακτική των παραβιάσεων θα έχουν συνέπειες”. συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει και βρίσκεται σε εγρήγορση αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μιλά κανείς για θερμό επεισόδιο. “Έχουμε έναν γείτονα σε εσωτερική ένταση και ενώ συντελούνται ανακατατάξεις στην περιοχή. Ωστόσο θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ισχυρότερες συμμαχίες και γεωστρατηγική θέση από ότι έχει τώρα. Επίσης έχει ένοπλες δυνάμεις σε εξαιρετικό επίπεδο, δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ανησυχία” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

KYΠΕ