Το τσιμεντομπλόκ αναπτέρωσε ελπίδες… Συνέχεια στις έρευνες για την 3η βαλίτσα




Το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε σε βάθος 13 μέτρων από τα θολά νερά της Κόκκινης Λίμνης πιστεύεται ότι συνδέεται με την 3η βαλίτσα θανάτου και αναπτερώνει τις ελπίδες για εντόπισμό της. Εντός της βαλίτσας, όπως ομολόγησε ο Νίκος Μεταξάς, βρίσκεται η σορός ενός ακόμα εκ των θυμάτων του, της 29χρονης Maricar από τις Φιλιππίνες.

Λίγες ώρες πριν, οι αρμόδιοι έλαβαν αρνητικό μήνυμα από τη Βρετανία, ως προς τη χρήση του ραντάρ στην Κόκκινη Λίμνη, αναφέροντας ότι δε θα μπορούσε να βοηθήσει τις προσπάθειες.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times μέσα από το τσιμεντομπλόκ υπήρχε περασμένο σχοινί και οι εξεταστές της υπόθεσης θεωρούν ότι πρόκειται για τεκμήριο. Την Τρίτη, οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» έγιναν κάτω από πιο ευνοϊκές συνθήκες, αφού η ορατότητα ήταν σε καλύτερα επίπεδα, ωστόσο η βαλίτσα δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί.

Στη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης οι έρευνες

Σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται και επικεντρώνονται στη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης με στόχο τον εντοπισμό της 3ης βαλίτσας θανάτου.

Πολύωρη νεκροτομή στη σορό της 8χρονης Elena

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονης Elena, κόρης της Livia Florentia Bunea, ολοκληρώθηκε στις 17:00, ενώ σημείωσε πως λήφθηκαν δείγματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού «χθες και σήμερα λήφθηκαν γύρω στα εκατό μπουκαλάκια με δείγμα από τη νεκροτομή, τα οποία θα σταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου της 8χρονης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ετοιμαστεί ούτε η σχετική έκθεση από τον ιατροδικαστή.

Είπε ακόμα ότι χρειάζεται αρκετό διάστημα, για να υπάρξουν αποτελέσματα από τις εξετάσεις. Σημειώνεται ότι ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard, Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή στην παρουσία της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο.