Τσελίκ: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο» λέει σε Ελλάδα και Κύπρο


Αστεία με τον τουρκικό στόλο δεν μπορεί να γίνονται, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι “συνομιλητής της ‘νοτίου Κύπρου’ είναι η ‘κυβέρνηση της τουρκικής βορείου Κύπρου'. Δεν τίθεται θέμα η Τουρκία να γίνει συνομιλητής της ‘νοτίου Κύπρου’.

“Δεν θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας με τον να κινείστε ενάντια στην Τουρκία. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα ζητήματα της αλληλεγγύης της γειτονιάς. Κινούμαστε με βάση το δίκαιο και τη δικαιοσύνη αλλά αστεία με τον τουρκικό στόλο δεν μπορούν να γίνονται. Αυτό σας ξεπερνάει”, ανέφερε.

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι “το δίδυμο Ελλάδα - Ε/Κ για να πετύχουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους προσπαθούν να πάρουν την ΕΕ μαζί τους με εχθρικό τρόπο, η ΕΕ βλέπουμε ότι από  μια πολιτική ένωση έχει μετατραπεί σε μια ένωση αλληλεγγύης της γειτονιάς κάνοντας λάθος βήματα”.

“Η μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό είναι η επίσκεψη Μπορέλ στην ‘νότιο Κύπρο’ και το αίτημα του να επισκεφθεί την περιοχή που βρίσκεται το Γιαβούζ", είπε.

"Αυτές είναι δουλειές άσκοπες”, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρόταση για συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας ως “ανόητη”.

“Εδώ ακόμη συνεχίζουν να προκαλούν. Βγήκε ο Υπουργός ‘νοτίου Κύπρου’ και είπε η ΕΕ να ιδρύσει ένα μόνιμο στόλο στην ανατολική Μεσόγειο είπε. Θέλω να τους πω αυτό. Η στάση της Τουρκίας δεν αλλάζει με το να κινείστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν αναζητάτε μια λύση στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης ο καλύτερος συνομιλητής που μπορείτε να βρείτε είναι η Τουρκία. Αν κινείστε εκτός του δικαίου και της δικαιοσύνης αναζητώντας λύση μην νομίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας. Δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα ζητήματα αλληλεγγύης της γειτονιάς. Δυστυχώς είναι προβληματικοί τύποι αυτοί που επιλέγονται στην νότια Κύπρο για να  μιλούν γι αυτά τα θέματα και που γίνονται Υπουργοί Άμυνας στην Ελλάδα”, ανέφερε.

Για τη Γαλλία ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “είναι απερισκεψία κάθε δυο και τρεις να βγαίνει η Γαλλία και να κατηγορεί την Τουρκία. Οι πράξεις Μακρόν είναι ενάντια στο δίκαιο. Θέλουμε να πούμε στον κ. Μακρόν από εδώ: Στη Λιβύη αυτοί που διαπράττουν έγκλημα είστε εσείς, παίζεται επικίνδυνο παιχνίδι στην Λιβύη”.