Τρίτη σε καταγγελίες η επ. Αμμοχώστου για παραβίαση των διαταγμάτων


Πάνω από ένας στους δύο κατοίκους στην Κύπρο έχουν ελεγχθεί από την Αστυνομία σε σχέση με παραβίαση των διαταγμάτων για κατ’ εξαίρεση διακίνηση ή για λειτουργία υποστατικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας που παρουσιάζει ο «Φιλελεύθερος», συνολικά έγιναν από τον περασμένο μήνα που τέθηκαν σ’ εφαρμογή τα πρώτα περιοριστικά μέχρι χθες, 505.700 έλεγχοι πεζών, οδηγών οχημάτων και υποστατικών παγκύπρια. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν 7.309 καταγγελίες για παράβαση των διαταγμάτων. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι για τα υποστατικά ανήλθαν στους 89.311 από τους οποίους προέκυψαν 316 καταγγελίες. Πολύ περισσότεροι ήταν οι έλεγχοι αλλά και οι καταγγελίες που αφορούν στα διατάγματα διακίνησης. Ως τώρα, η Αστυνομία έλεγξε 416.389 πεζούς και οδηγούς και προχώρησε σε 6.993 καταγγελίες.

 Οι περισσότεροι έλεγχοι και καταγγελίες έγιναν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, χωρίς η επαρχία Αμμοχώστου να υστερεί αφού έρχεται τρίτη. 

Όπως έχει δηλωθεί πολλές φορές από την ηγεσία του Σώματος, οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για να συμμορφωθούν οι πολίτες προς τα διατάγματα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Αστυνομία, είναι αυτοί που παίρνουν το όχημά τους χωρίς να έχουν στείλει sms και κυκλοφορούν νομίζοντας ότι δεν θα ελεγχθούν ή ενώ έχουν στείλει μήνυμα δεν συνάδουν τα στοιχεία με τα οποία ζητούν την κατ’ εξαίρεση άδεια με το σημείο που βρίσκονται. Σημειώνεται ότι ένα πρόσωπο έχει καταγγελθεί πέντε φορές για άσκοπη μετακίνηση. 

 

Πηγή: philenews