Τρίαθλο Αγίας Νάπας: Γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο



Mε πολύ μεγάλη επιτυχία  διεξήχθη  χθες Κυριακή 17 Μαρτίου στο Nissi Beach Resort, το «6ο AYIA NAPA TRIATHLON», το οποίο συνδιοργάνωσαν η ΝIREAS TRIATHLON και ο Δήμος Αγίας Νάπας.


Πέραν των 600 ατόμων από 30 χώρες ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα αθλητών από το εξωτερικό, έλαβαν μέρος στις τρεις διαφορετικές αποστάσεις για όλα τα επίπεδα δηλαδή, στο Hellenic Bank Middle Distance Triathlon, το οποίο αποτελείτο από 1.9 χλμ κολύμπι, 90 χλμ ποδηλασία και 21χλμτρέξιμο, το Triathlon, το οποίο περιλάμβανε 1.5 χλμ κολύμπι, 40 χλμ ποδηλασία και 10χλμ τρέξιμο και το Sprint Triathlon, το οποίο αποτελείτο από 750μ κολύμπι, 20χλμ. ποδηλασία και 5χλμ τρέξιμο. 

 Οι αθλητές ξεκίνησαν με κολύμπι στην παραλία Nissi Bay, συνέχισαν με ποδηλασία στο Κάβο Γκρέκο και στη συνέχεια έτρεξαν προς την Αγία Θέκλα και τερμάτισαν στο Nissi Beach Resort. Η διαδρομή σχεδιάστηκε από τους διοργανωτές με τέτοιο τρόπο ώστε οι αθλητές να αγωνιστούν σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Αγίας Νάπας.

Απονέμοντας τα έπαθλα στους νικητές ο Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ευαρέσκειά του  που αυτό το πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός έχει πλέον καθιερωθεί και χρόνο με το χρόνο σημειώνει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το  «AYIA NAPA TRIATHLON».  

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι» σημείωσε ο κ. Καρούσος «για το γεγονός ότι πέρα των 5000 επισκεπτών έχουν κατακλύσει σήμερα την Αγία Νάπα με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά αυτό τον καιρό να είναι υπερπλήρη και αυτό καταδεικνύει ότι βαδίζουμε σταθερά στο σωστό δρόμο για επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει για ολόχρονο τουρισμό».  

Ο Δήμος Αγίας Νάπας πρόσθεσε θα συνεχίσει την οργάνωση  τέτοιου είδους των διοργανώσεων γιατί συμβάλλουν τα μέγιστα στην προώθηση της περιοχής στο εξωτερικό και στην αναβάθμιση του αθλητικού τουρισμού της επαρχίας μας.

 Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος τόνισε ότι ο Δήμος «προωθεί με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων το τουριστικό προϊόν της περιοχής και αυτό είναι μία απόδειξη ότι αν επενδύσουμε και κτίσουμε τις κατάλληλες υποδομές θα μπορούμε πολύ πιο εύκολα να έχουμε ολόχρονο τουρισμό βασισμένοι πάνω στις ειδικές μορφές τουρισμού».


Τον αγώνα χορήγησαν το Υφυπουργείο Τουρισμού, HELLENIC BANK, TYR, SQUEEZY NUTRITION και χορηγοί επικοινωνίας είναι ο Alpha Κύπρου, το KISS FM RADIO,  το ACTIVE RADIO και  το Goal.com.cy.