Τραγωδία στον Πρωταρά... Νεκρή ανασύρθηκε γυναίκα από τη θάλασσα - Τι αναφέρουν οι ναυαγοσώστες


Νεκρή ανασύρθηκε την περασμένη Παρασκευή, 60χρονη γυναίκα, από παραλία του Πρωταρά.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, πρόκειται για αλλοδαπή, η οποία εντοπίστηκε γύρω στις 9:20 το πρωί της Παρασκευής να επιπλέει αναίσθητή στην παραλία Βρύση (Flamingo) μπροστά από το ναυαγοσωστικό σημείο Βρύση1.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, «γύρω στις 09.20 ναυαγοσώστης εκτός υπηρεσίας (οι ναυαγοσώστες στο σημείο Βρύση1 αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 10.00) κλήθηκε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε αναίσθητη αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας 60 περίπου ετών.

Στο θύμα παρασχέθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και έγινε χρήση απινιδωτή, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της».

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας θα διευκρινιστούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ναυαγοσώστες σημειώνουν πως, «με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως προχωρήσουν άμεσα στην επαναξιολόγηση των ωραρίων κάλυψης της κάθε παραλίας παγκύπρια, σύμφωνα με τον βαθμό επισκεψιμότητας της, αφού όπως παρατηρούμε γίνονται περιστατικά σε σημεία που ενώ υπάρχουν ναυαγοσωστικά πύργοι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι, «επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η ναυαγοσωστική υπηρεσία δεν σηκώνει εκπτώσεις αφού αποκοπές σε προσωπικό και ώρες κάλυψης των παραλιών μας μεταφράζονται όχι με εξοικονόμηση χρημάτων αλλά με απώλειες ανθρώπινων ζωών».