Τραγωδία στα Τέμπη: "Ταυτοποιήθηκαν οι 15 πρώτοι νεκροί"


Στο πένθος έχουν βυθιστεί Ελλάδα και Κύπρος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την ώρα που οι έρευνες των διασωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό όλων των αγνοουμένων στα συντρίμμια των δύο τρένων, άρχισαν οι πρώτες ταυτοποιήσεις των θυμάτων της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας enikos.gr, πριν από λίγο ταυτοποιήθηκαν οι 15 πρώτοι νεκροί με την μέθοδο της εργαστηριακής διερεύνησης του DNA. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ληφθεί δείγματα  DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών του μοιραίου τρένου, που συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορευματική αμαξοστοιχία, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οι αρχές εφάρμοσαν ένα συγκεκριμένο σύστημα για την διαδικασία της ταυτοποίησης, αποστέλλοντας δείγματα DNA κάθε τέσσερις ώρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να γίνουν οι συγκρίσεις με το DNA που έχει ληφθεί από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρισα έχουν μεταβεί τρεις ιατροδικαστές από την Αθήνα, οι κύριοι Καρακούκης, Καλόγρηας και Κουμάρης, όπως επίσης και ιατροδικαστές από την Λαμία και την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

τραγωδία στα Τέμπη

Στους 57 οι νεκροί, δήλωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή στον Realfm

Νωρίτερα, η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, δήλωσε στον Realfm ότι οι νεκροί από το φρικτό δυστύχημα έχουν ανέλθει σε 57.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα, η ιατροδικαστής είπε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας την διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.