Τραγωδία Κλαυδιά: Όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο για τον 23χρονο


Την οκταήμερη προσωποκράτηση του 23χρονου αδερφού της Μαρίας Χάρπα, η οποία έπεσε χθες το απόγευμα νεκρή από σφαίρα που δέχθηκε από το στρατιωτικό τυφέκιό του, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας - Αμμοχώστου.

Όπως λέχθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, αναμένεται να ληφθούν περί τις 30 καταθέσεις από οικογένεια, περίοικους, από τη μονάδα που υπηρετεί ο ύποπτος ως έφεδρος και από τον κοινοτάρχη του χωριού Κλαυδιά.

Ανακρινόμενος προφορικά στη σκηνή, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι στις 5 Μαΐου μετέβη για προγραμματισμένη βολή της Μονάδας του σε στρατόπεδο της επαρχίας Λάρνακας. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο του παρουσίασε εμπλοκή και ο οπλουργός της μονάδας του τον συμβούλεψε να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι.


Ο ύποπτος ανέφερε επίσης πως όταν επέστρεψε στο σπίτι του και κατά τη διάρκεια που καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδερφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατο της.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο ύποπτος, ένα στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 εντοπίστηκε στη σκηνή και παραλήφθηκε από την Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τον ανακριτή, από προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν μέσω του Διοικητή της μονάδας, στην οποία υπηρετεί ως έφεδρος, φάνηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή. Περαιτέρω ανέφερε ότι η τελευταία βολή της μονάδας του ήταν στις 17/5/2019. 

Ο ύποπτος εξετάστηκε από τους ιατροδικαστές κατόπιν συγκατάθεσής του και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης, θα γίνει ψυχιατρική εξέταση του υπόπτου, ενώ τα δείγματα από πυρίτιδα που λήφθηκαν, θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις. Επιπρόσθετα, αναμένεται να διερευνηθούν και διάφοροι άλλοι ισχυρισμοί που έχει δώσει.

Επιπλέον, όπως λέχθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο.

Παραλήφθηκαν επίσης, ως τεκμήρια, τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη του αδικήματος, τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις.

Τέλος, αναμένεται η λήψη καταθέσεων από το Γραφείο Ευημερίας για να διαφανεί εάν ο ύποπτος, ή η οικογένειά του παρακολουθείτο από λειτουργό τους και αν ναι, για ποιο λόγο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.


Πηγή: philenews