Τους χτύπησε με ξύλο το θύμα και ανταπέδωσαν με μπουκάλι οι δράστες του φονικού στη Λευκωσία





Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους, οδηγούνται οι τρείς ύποπτοι που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 28χρονο Mbah Frankline Mbah από το Καμερούν, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Λευκωσίας.


Το θύμα, είχε εντοπιστεί από μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, στην πλατεία Σολωμού, στη Λευκωσία, όπου μετέβησαν ύστερα από πληροφορία που λήφθηκε για τραυματισμένο πρόσωπο ο οποίος εντοπίστηκε να κείτεται σε λίμνη αίματος.

 


Ο 28χρονος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα μέρη του σώματός του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.


Όπως διαπιστώθηκε από εξετάσεις, είχε σημειωθεί συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί που βρίσκεται πλησίον του κυκλικό κόμβου «ΟΧΙ», και σε αυτήν ενεπλάκησαν αλλοδαποί υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και το θύμα, το οποίο έφερε τραύματα από σπασμένη μπουκάλα, με την οποία κτυπήθηκε στο χέρι και στην πλάτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα και οι ύποπτοι ήταν μαζί στο νυχτερινό μαγαζί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι αρχικά ο 28χρονος χτύπησε με ξύλο ένα εκ των δραστών και στη συνέχεια ακολούθησε η αιματηρή συμπλοκή.

 

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι δράστες καταδίωξαν το θύμα μέχρι που κατάφερε να ξεφύγει, ενώ εντοπίστηκαν στην διαδρομή του κηλίδες αίματος.
 

Από εξετάσεις που ακολούθησαν και μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που εξασφαλίστηκε, προέκυψε μαρτυρία εναντίον των τριών υπόπτων, ηλικίας 30, 36 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και πέρασαν από ανάκριση.

 

Εναντίον τους διερευνάται φόνος εκ προμελέτης, ενώ η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει από το Δικαστήριο την οκταήμερη κράτηση τους, αφού οι έρευνες των ανακριτών βρίσκονται στο αρχικό στάδιο.

 

Ενώπιον των Αρχών υπάρχουν επίσης βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία ρίχνουν φως στην υπόθεση, ενώ σε ότι αφορά τα κίνητρα, διερευνώνται πληροφορίες που θέλουν θύμα και θύτες, οι οποίοι γνωρίζονταν, να είχαν οικονομικές διαφορές.

Πηγή: reporter.com.cy