Τούρκος αναλυτής: Ο Ερντογάν έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του (βίντεο)


Είναι καλά στην υγεία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Μετά το πλήθος των δημοσιευμάτων για την κατάσταση της υγείας του τούρκου προέδρου, έχουν «φουντώσει» και τα σενάρια για αντικατάστασή του, αν απαιτηθεί.

Ήδη, από τον Ιούλιο είχαν ξεκινήσει οι φήμες ότι δεν είναι καλά, όταν είχε κυκλοφορήσει βίντεο που τον έδειχνε να δυσκολεύεται να μιλήσει καθαρά και να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, τον περασμένο Αύγουστο, συζητήθηκε και το ποιος θα αναπληρώνει τον τούρκο πρόεδρο αν αυτό απαιτηθεί.

 

Τι λέει τούρκος αναλυτής

Σχετικά με τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen ο τούρκος αναλυτής, Τζεβχέρι Γκιουβέν: «Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτήν την οθόνη».

«Το ημερήσιο πρόγραμμα των εμφανίσεών του συντομεύεται με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του» τόνισε ο Τζεβχέρι Γκιουβέν.

Στο σενάριο να αναλάβει την εξουσία ο Χουλουσί Ακάρ αν χειροτερεύσει η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν, ο τούρκος αναλυτής είπε: «Ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Άγκυρας στον Ακάρ και έγιναν κάποιες πάρα πολύ σημαντικές νομικές αλλαγές, επομένως οι αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις διοίκησης υπάγονται άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Πάντως, ο κυβερνητικός Τύπος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποδίδει την κούραση του Ερντογάν στο βαρύ πρόγραμμα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του προέδρου.

Ωστόσο, η συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν διεξάγεται εδώ και χρόνια με τις πηγές της Άγκυρας να την αποδίδουν πάντα στην κούραση λόγω του προγράμματός του.

 

Τα προβλήματα υγείας

Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το Nordic Monitor πραγματοποίησε μια ενδελεχή έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν το 2011 είχε αντιμετωπίσει καρκίνο του παχέος εντέρου. Χρειάστηκε να υποβληθεί υπό άκρα μυστικότητα σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό που επίσης έγινε γνωστό είναι ότι ο τούρκος πρόεδρος πάσχει από επιληψία.

Την επέμβαση πραγματοποίησε σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας ο Δρ. Ντουρσούν Μπουγκρά, ο οποίος έλαβε σχετικές οδηγίες από τον Φαχρεντίν Κοτζά, που έγινε αργότερα υπουργός Υγείας και ο οποίος εκείνη την περίοδο διαχειριζόταν τις επενδύσεις της οικογένειας Ερντογάν στον τομέα της υγείας και του νοσοκομείου Medipol. Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε τμήμα του παχέως εντέρου μήκους 20-25 εκατοστών.

Στις φωτογραφίες της εποχής μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ταλαιπωρία που είχε υποστεί ο 57χρονος τότε πρωθυπουργός.

Το βάρος του είχε μειωθεί αισθητά, ενώ και τα χαρακτηριστικά του είχαν αλλοιωθεί. Σύμφωνα με ειδικό χειρουργό ο Ερντογάν υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες, αλλά όχι σε ακτινοθεραπείες για να μην υποχρεωθεί να βγει εκτός πολιτικής σκηνής.

.

Πηγή: In.gr