Τουρκία: Κλιμακώνει τις απειλές για τα νησιά – «Θα έρθουμε νύχτα»

Κλιμακώνει τις απειλές κατά της Ελλάδας η Άγκυρα, με τον Ομέρ Τσελίκ, τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παίρνει τη σκυτάλη.

Ο Τσελίκ, έθεσε εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μια απαράδεκτη φραστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Μεταξύ άλλων ο Τσελίκ, ζήτησε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών απειλώντας ότι σε άλλη περίπτωση «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» και  δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών».

«Θα έρθουμε νύχτα»

Ειδικότερα, ο Τσελίκ, απείλησε: «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», προσθέτοντας: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».

»»Η στρατιωτικοποίηση  των  νησιών είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, και συνέχισε:

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, που κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα.

Κάποιοι πηγαίνουν, κάθε δυο κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνουν δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι ‘έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών’. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ‘ιδιωτικοποιήσει’ την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών».

.

in.gr