Τοπικές βροχές και χιόνια την υπόλοιπη εβδομάδα (live)

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος στο μενού του καιρού μέχρι και το Σάββατο. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα Τετάρτη στα ορεινά:

Οι δρόμοι

Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους) είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Στην περιοχή παρατηρείται ελαφρά χιονόπτωση και ομίχλη.  

Επίσης, ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πεδουλά - Προδρόμου και Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς, λόγω ελαφράς χιονόπτωσης. 

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πρόγνωση έως και το Σάββατο

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, με τα φαινόμενα να εξασθενούν αρκετά κατά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και μετά.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Live η εξέλιξη του καιρού