Το Κυπριακό στην ατζέντα Βενιζέλου-Νταβούτογλου

venizelos6Το κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα έχει σήμερα στην Αθήνα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα έχουν στις 10:45, κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια (περί τις 11:15) θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Χθες ο κ. Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησαν το κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι και οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Βρετανίας, Τζον Κέρι και Ντέιβιντ Χέιγκ, αντίστοιχα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό τους, στη διάρκεια της οποίας εισέπραξαν την άρνησή του Αχμέτ Νταβούτογλου για αποδοχή της μίας και αδιαίρετης κυριαρχίας στην Κύπρο.

Είναι μεγάλη η διπλωματική κινητικότητα δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

 

sigmalive.com