Τ/κ ΜΜΕ: Αύξηση στο ρουσφέτι και τη δωροδοκία στα κατεχόμενα

ΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

SUPER ACTION

ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ποσοστό 89% των επιχειρηματιών έχουν δεχτεί ή έχουν κάνει ρουσφέτι, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στα κατεχόμενα σχετικά με τη διαφθορά και το ρουσφέτι από το τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο.

Στο θέμα αναφέρονται τα σημερινά τ/κ ΜΜΕ και γράφουν ότι η έρευνα έγινε στα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού για τη διαφάνεια και σύμφωνα με αυτά το 62% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί ότι «κρατικοί» αξιωματούχοι και πολιτικά κόμματα κάνουν κακή χρήση των «κρατικών» κονδυλίων με στόχο να εξυπηρετήσουν προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα.

Ποσοστό 67% θεωρεί τους πολιτικούς διεφθαρμένους ενώ ποσοστό 62% θεωρεί τα πολιτικά κόμματα διεφθαρμένα.

Συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα έχει αυξηθεί το ποσοστό της διαφθοράς και ρουσφετιού με την εφημερίδα «Χαβαντίς» να τιτλοφορεί το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΤΔΒΚ είναι το όνομα της διαφθοράς».

Αναφέρεται ακόμα ότι, σε ερώτηση αν αντιμετωπίζεται με επιτυχία η διαφθορά και αν τα σχετικά όργανα προβαίνουν επιτυχώς στην αντιμετώπιση της θεωρεί ότι η «βουλή» το επιτυγχάνει κατά 13%, το «τμήμα ελέγχου του πρωθυπουργού» κατά 13%, το γραφείο «επιτρόπου διοικήσεως» κατά 22% ενώ τα «δικαστήρια» κατά 29%.

Στην έρευνα αναφέρεται η ανάγκη της αύξησης των «εξουσιών» της «αστυνομίας», «εισαγγελίας» και της δικαιοσύνης ώστε να αυξηθούν οι ποινές αλλά και να διευκολυνθούν οι διαδικασίες διαπίστωσης περιπτώσεων διαφθοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

TEMPO

1000 followers

protaras

FIXED4U