Τι λένε Πυρίλλης και Τάκκας για το άνοιγμα ή όχι στους Βρετανούς τουρίστες


Διίστανται οι απόψεις επιδημιολόγων και οικονομικών παραγόντων σχετικά με την προσέλκυση Βρετανών τουριστών στο νησί, κυρίως μετά και το κλείσιμο της πόρτας στη Ρωσία - και όχι μόνο - από την ΕυρωπαΪκή Ένωση.

Οι εκτιμήσεις και προγνώσεις διχάζουν τους επλεκόμενους στον τουριστικό τομέα. Το ισοζύγιο μεταξύ της αναγκαίας για πολλούς προσέλκυση τουρισμού από την Βρετανία και των ρίσκων που κάτι τέτοιο εμπερικλείει για την δημόσια υγεία, είναι δυσεπίλυτο. 

"Το άνοιγμα των αεροδρομίων για την Βρετανική αγορά είναι κάτι το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό της Κύπρου, φυσικά με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί, όμως ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία να επιβιώσει", ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας. 

 «Η βρετανική αγορά αποδεικνύεται πάρα πολύ σημαντική, γνωρίζουμε ότι είναι η πρώτη αγορά στην Κύπρο με 1,3 εκατομμύρια τουρίστες. Είμαστε τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι μηδαμινές μέχρι και μηδενικές», ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου. 

Σε άνοιγμα των αιθέρων και με την Βρετανία ευελπιστούν και τα πλείστα ξενοδοχεία.

 «Έχουν ανακοινώσει αρκετά ξενοδοχεία άνοιγμα εντός του μηνός Ιουλίου, ελπίζοντας βέβαια ότι θα έχουμε κάτι νεότερο από την Αγγλική αγορά», πρόσθεσε ο Δήμαρχος. 

Παρά ταύτα, το βήχα των τουριστικών φορέων κόβει το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Κώστας Καραγιάννης. Με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες, λόγω του καύσωνα στη Βρετανία, και μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ κάλεσε όλους να μην επενδύουν στο Βρετανικό τουρισμό, πριν από το πέρας δύο εβδομάδων.

Τα απόνερα του κορωνοϊού δεν πληρώνουν μόνο οι παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και τα ξενοδοχεία στα ορεινά. 

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην 15η Ιουλίου, οπόταν η επιδημιολογική ομάδα θα συζητήσει και θα αποφασίσει εάν η Βρετανία θα αναβαθμιστεί από την κατηγορία Γ στην κατηγορία Β.

Σημειώνεται ότι τα θέματα τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών συζήτησε το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Υφυπουργό Ευρωπαϊκής Γειτονίας στην Βρετανία, Γουέντι Μόρτον.


Πηγή:ΣΙΓΜΑ