Τι ισχύει για τους περιπάτους των σκύλων μετά τις 9:00 το βράδυ


Ένα ερώτημα που προκύπτει με τα νέα διατάγματα για περιορισμό της κυκλοφορίας είναι το τι γίνεται με την φυσική ανάγκη των σκύλων μετά τις 9:00 το βράδυ.

Από τις 6:00πμ της 31ης Μαρτίου, τα μέτρα περιορισμού έχουν γίνει πιο αυστηρά, για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η διακίνηση γίνεται κατ’ εξαίρεση και μόνο μια φορά την ημέρα, έχουν απαγορευτεί οι συνάξεις σε σπίτι εκτός από τους διαμένοντες και υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 9:00μμ και 6:00πμ. Η ποινή για παραβίαση των μέτρων αυξήθηκε στα €300.

Με βάση την διευκρίνιση Υπουργείου Υγείας, οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων μπορούν να βγάζουν τα κατοικίδιά τους για την καθημερινή τους βόλτα και τις φυσικές ανάγκες τους, όπως συνήθιζαν, χωρίς χωρίς να στέλνουν μήνυμα (sms) στο 8998 για άδεια. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διακινήσεις αυτές δεν περιορίζονται σε μια φορά την ημέρα, ενώ αποδεικτικό στοιχείο για τη διακίνηση του πολίτη μαζί με το κατοικίδιο του, αποτελεί η ταυτότητα, την οποία το κοινό πρέπει να έχει πάντα μαζί του. 

Το ερώτημα που προκύπτει τις τελευταίες μέρες είναι αν η εξαίρεση για βόλτα του ζώου και για την φυσική του ανάγκη ισχύει και μετά την ώρα που ξεκινά η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ. 

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «SigmaLive», η εξαίρεση για βόλτα δεν ισχύει μετά τις 9:00μμ. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί κάποιος να πάρει περίπατο τον σκύλο εκείνες τις ώρες, με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται να πάρει άδεια ή να στείλει μήνυμα sms. 

Εάν είναι επείγον μετά τις 9:00μμ να βγει το ζώο για την φυσική του ανάγκη, αυτό μπορεί να γίνει στην αυλή ή στον εξωτερικό χώρο αυστηρά έξω από την οικία του ιδιοκτήτη. 

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Κυριάκο Κυριάκου, Πρόεδρο του «Κόμματος για τα Ζώα», μας επιβεβαίωσε πως αυτό είναι που ισχύει. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9:00μμ ισχύει για όλους και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο περίπατος του σκύλου ως δικαιολογίας. Εάν πρέπει ο σκύλος, για παράδειγμα, να βγει επειγόντως για την φυσική του ανάγκη, αυτό μπορεί να γίνει έξω από το σπίτι και μόνο. 


ΠΗΓΗ:sigmalive