Δύο οικογένειες σε τραπέζια - Διευκρίνηση


Τι αναφέρει το διάταγμα

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τυχόν διασπορά του ιού.

Με βάση το διάταγμα από την 29η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 05.00 απαγορεύεται η παρουσία οποιωνδήποτε προσώπων σε οικία πέραν των μόνιμα σε αυτήν διαμενόντων προσώπων. 

Επιτρέπεται η παρουσία ανήλικων παιδιών και ατόμων με αναπηρία, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης για τη χρονική περίοδο που η φυσική παρουσία των γονέων ή/και κηδεμόνων είναι απαραίτητη στον χώρο εργασίας τους, καθώς και επίσκεψη σε οικία για σκοπούς υποβοήθησης προσώπων τα οποία αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.  

Την 31η Δεκεμβρίου 2020 από τις 12.00 μ.μ. μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 01.00 π.μ., επιτρέπεται η παρουσία σε οικία των μόνιμα διαμενόντων σ΄ αυτήν καθώς και προσώπων από ακόμα μια οικία, νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός προσώπων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων.

Άρα σε μία συνάθροιση, εκτός από την οικογένεια που μένει στο σπίτι που γίνεται η συνάθροιση, δικαιούνται να βρίσκονται άτομα από ακόμα μία οικογένεια , που διαμένουν μαζί σε ένα σπιτι. Ανώτατο όριο πάντα τα 10 άτομα.

Σημειώνεται ότι η εξαίρεση για συναθροίσεις είναι μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

.

ΠΗΓΗ: Offsite