Τι απέγινε ο Αιμίλιος Κότας από το Λιοπέτρι;



Επισήμως η Αστυνομία ουδέποτε μιλά για «τέλειο έγκλημα», καθότι ο φάκελος μιας ποινικής υπόθεσης πάντοτε παραμένει ανοικτός, όσο καιρός κι αν περάσει, μέχρι να προκύψουν (εάν προκύψουν) εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση.

Στην περίπτωση, όμως, του Αιμίλιου Κότα, από το Λιοπέτρι, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της 15ης Ιουνίου 1994 σε ηλικία 26 ετών, φαίνεται πως το «τέλειο έγκλημα» ταιριάζει απόλυτα. Με αφορμή τον αποτροπιασμό που έχει προκαλέσει ανά το παγκύπριο η υπόθεση του καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, η εφημερίδα «Πολίτης» φέρνει στο φως μια «ξεχασμένη» υπόθεση που επίσης αφορά ελλείπον πρόσωπο η οποία χρονολογείται εδώ και 25 χρόνια.


ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 70000137 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOOK ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ:


Παρά τις έρευνες της Α. Δ. Αμ/στου, δεν κατέστη δυνατόν να εξιχνιαστεί η εξαφάνιση του Α. Κότα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ενώ βρισκόταν στην Αγ. Νάπα. Πρόκειται για μια υπόθεση μυστηρίου, για την οποία οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμ/στου ουδέποτε κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος, παρόλο που είναι πεποίθηση όλων πως ο νεαρός, τότε, Κότας έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. 

Δυστυχώς, όμως, για την οικογένεια του ελλείποντος και για την Αστυνομία οι δράστες φαίνεται να ενήργησαν βάσει ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. 

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για το τι απέγινε ο Κότας. Αρμόδια πηγή που επικαλείται ο "Πολίτης" αναφέρει ότι οι έρευνες που ξεκίνησαν τότε είχαν να κάνουν με τη διερεύνηση ενός εγκλήματος, ωστόσο οι προσπάθειες για εξιχνίαση απέβησαν άκαρπες. Ο Αιμίλιος Κότας ήταν ύψους 1.70 μ., λεπτής σωματικής διάπλασης, μελαχρινός, με μαύρα κοντά μαλλιά και μικρό λεπτό μουστάκι.

Τρία εγκλήματα

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου εξακολουθούν να παραμένουν ανεξιχνίαστες από το 1992 τρεις υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων. Πιστεύεται πως και τα τρία πρόσωπα που εξαφανίστηκαν έχουν πέσει θύματα εγκληματικής ενέργειας, χωρίς η Αστυνομία να έχει καταφέρει να εξιχνιάσει τις υποθέσεις αυτές. Η πρώτη περίπτωση αφορά 20χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος ρίχθηκε στη θάλασσα από καΐκι ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα. Το πτώμα του δεν έχει εντοπιστεί. Η δεύτερη υπόθεση αφορά την εξαφάνιση του Αιμίλιου Κότα το καλοκαίρι του 1994, ενώ η τρίτη υπόθεση έχει να κάνει με τη μυστηριώδη εξαφάνιση 42χρονου Ελληνοκύπριου, το 2000, από την οικία του στην επαρχία Αμμοχώστου. Το άτομο αυτό ανέφερε πως θα εγκατέλειπε τη σύζυγό του και θα πήγαινε να ζήσει στην Ελλάδα, αλλά εδώ και 19 χρόνια δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής…