Τι αλλάζει στις επιλογές προς το 8998 από τη Δευτέρα


Παρά τη σεναριολογία, παραμένει το sms προς το 8998 για τις διακινήσεις χωρίς μάλιστα να αυξηθεί ο αριθμός των μηνυμάτων.

 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν θα αυξηθεί ο αριθμός των SMS ανά ημέρα, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως δεν διαφοροποιείται κάτι άλλο πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα προστεθεί και 9η κατηγορία στο Έντυπο Β για τις μετακινήσεις προς κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις σε οικίες μέχρι 2 ατόμων 1ου και 2ου βαθμού συγγένειας, ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι θα προστεθεί η ρύθμιση στο SMS αρ. 5.

Συγκεκριμένα, προστίθεται 9η κατηγορία για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με αποστολή SMS. Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Επίσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία συγγενών 1ου και 2ου βαθμού μέχρι δύο (2) άτομα. Ως συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού ορίζονται οι γονείς, τα παιδιά, ο/η σύζυγος, ο/η πεθερός/πεθερά, τα αδέρφια, οι παππούδες/γιαγιάδες, τα εγγόνια, ο γαμπρός, η νύφη, ο/η κουνιάδος/κουνιάδα.

Παράλληλα, στην Κατηγορία 6, αφαιρείται η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.