Τι θα ισχύει με τα εμβόλια, τα τεστ και τα ταξίδια


Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Ερωτήθηκε φυσικά για το ζήτημα των ταξιδιών μας στην εποχή των εμβολίων, τη νέα πραγματικότητα δηλαδή που θα κληθούμε να ζούμε τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον κ.Καρούσο είτε θα απαιτείται μόνο τεστ είτε θα απαιτείται αποδεικτικό εμβολιασμού.

«Πρέπει να προβλέψουμε και να υιοθετήσουμε μέσα στα πρωτόκολλα ταξιδιών το ζήτημα των εμβολιασμών. Είναι λογικό όποιος έχει λάβει το εμβόλιο, να μην απαιτείται να έχει κάνει και εργαστηριακές εξετάσεις πριν το ταξίδι», εξήγησε.

«Εμείς θα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Δεν θα γίνονται μόνο με εμβολιασμό τα ταξίδια. Θα είναι ένας συνδυασμός και φυσικά θα παίζει ρόλο και η ταξινόμηση τεστ. Για παράδειγμα αν μια χώρα είναι κατηγορίας 'Α δεν θα απαιτείται κάτι για να ταξιδέψει κάποιος», συμπλήρωσε ο κ.Καρούσος.

Το health passport έχει να κάνει με την πιστοποίηση της αυθεντικότητας των εγγράφων που προσκομίζουν οι ταξιδιώτες. Αυτό μπορεί να είναι εμβόλιο ή και τεστ, συνέχισε.

«Υπάρχει όμως τεχνολογία που θα αναγνωρίζει την αυθεντικότητα των εγγράφων που θα ανεβάζει κανείς στο Cyprus Flight Passports», κατέληξε ο Υπουργός μιλώντας για το θέμα των ταξιδιών.
 



ΠΗΓΗ: Sigmalive.com