Της είπαν να ρίξει στα σκουπίδια εκκλησίας τις €9,000 που θα έσωζαν την κόρη της


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξετάσεις της Αστυνομίας για την υπόθεση απάτης, με θύμα 79χρονη κάτοικο Λευκωσίας όταν της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των €9,000 επειδή δήθεν χρειαζόταν επέμβαση η κόρη της, με την Αστυνομία να απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι είχαμε και στο παρελθόν τέτοιες υποθέσεις και η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις στην Πάφο και άλλες δύο στη Λευκωσία, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα είχαμε άλλο ένα περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ήταν γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής όταν η 79χρονη έλαβε τηλεφώνημα στο σταθερό της τηλέφωνο από γυναίκα η οποία της παρουσιάστηκε ως η κόρη της, η οποία κλαίγοντας ζητούσε βοήθεια. Ακολούθως στο τηλέφωνο μίλησε στην παραπονούμενη. Τότε πήρε το τηλέφωνο άγνωστος άνδρας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως γιατρός και της ανέφερε ότι η κόρη της βρίσκεται στο νοσοκομείο και ότι χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε εγχείρηση στο πόδι. Για το σκοπό αυτό, ο άγνωστος ζήτησε από την 79χρονη, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, αρχικά είχε ζητηθεί ποσό των €90,000, ακολούθως των €45,000 και κατέληξαν στο ποσό των €9,000.

Η 79χρονη αφού πείστηκε από όσα της ανέφεραν οι δύο άγνωστοι, τους ανέφερε ότι θα μετέβαινε σε τραπεζικό ίδρυμα, ώστε να παραλάβει χρήματα από το λογαριασμό της. Τότε ο άγνωστος της ζήτησε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, ώστε να της μιλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάληψης των χρημάτων. Η παραπονούμενη έδωσε τον αριθμό της, στον άγνωστο, ο οποίος την κάλεσε με απόκρυψη αριθμού και είχαν συνομιλία μέχρι η 79χρονη να παραλάβει το ποσό των €9,000, από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, κατόπιν οδηγιών του άγνωστου άνδρα, η παραπονούμενη μετέβη στην αυλή εκκλησίας, που βρίσκεται κοντά στο τραπεζικό ίδρυμα και τοποθέτησε τα χρήματα σε κάλαθο σκουπιδιών, όπως της υποδείχθηκε. Όταν η η 79χρονη επέστρεψε στο σπίτι της, είδε την κόρη της και αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης.

Ο κ. Ανδρέου εξήγησε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, με διάφορες προφάσεις οι δράστες δεν αφήνουν το υποψήφιο θύμα να κλείσει το τηλέφωνο ώστε να επιβεβαιώσει όσα άκουσε

Πρόσθεσε ότι οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό και λαμβάνονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από όπου ενδεχομένως πέρασαν οι δράστες. Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή την πιο πάνω υπόθεση, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και καχύποπτο σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις. Καλεί επίσης τους πολίτες, σε περίπτωση που δεχθούν παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.