Της είπαν να περιοριστεί επειδή ήταν επαφή κρούσματος κι αυτή πήγε… παραλία


Μεγάλο πονοκέφαλο προκαλούν ασυνείδητοι, που ενώ πρέπει να μένουν σε αυτοπεριορισμό είτε επειδή είναι επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος είτε επειδή επαναπατρίσθηκαν, αγνοούν τις υποδείξεις και κυκλοφορούν αδιαφορώντας για τους κινδύνους. Κάποιες φορές, μάλιστα τα ύποπτα κρούσματα παίζουν κρυφτούλι με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης που αναγκάζεται να καλέσει την Αστυνομία.


Η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος έφερε στο φως κάποια περιστατικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας, η οποία είχε ενημερωθεί πως ήταν πολύ στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κι έπρεπε, να βρίσκεται σε περιορισμό στο σπίτι της. Όταν την αναζήτησαν, ωστόσο για να υποβληθεί σε τεστ, δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν. Όταν τους απάντησε στο τηλέφωνο τους είπε ότι βρισκόταν στην παραλία.


Το άλλο περιστατικό αφορά σε γυναίκα στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία είχε υποβληθεί σε δειγματοληψία με ένδειξη αρνητική, αλλά σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Η ίδια όμως μετέβη κανονικά στην εργασία της, αναφέροντας ότι είχε ενημερωθεί πως το θετικό αποτέλεσμα του στενού συγγενικού της προσώπου ήταν λανθασμένο. Ο εργοδότης της όμως, προχώρησε έκανε έρευνα μέσω του υπουργείου Υγείας και διαπίστωσε ότι του είχε δώσει ψευδείς πληροφορίες. Έτσι την υποχρέωσε να επιστρέψει στο σπίτι της και να αυτοπεριοριστεί.
Χθες είδε το φως της δημοσιότητας και περιστατικό με επαναπατρισθέντα, ο οποίος εφυγε από το ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο είχε μεταφερθεί με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία για τον εντοπισμό του.


Επαναπατρισθέντα με αρνητικό τεστ, εξάλλου που έπρεπε όμως να αυτοπεριοριστεί αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν στενή επαφή ατόμου το οποίο θετικού στον κορωνοϊό και βρίσκονταν στην πτήση εντοπίστηκε σε ταχυγαφείο μαζί με παρέα.