Την μία μέρα θετικός, την επομένη αρνητικός


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με ένα δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος σε ένα μοριακό τεστ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και σε άλλα δύο αρνητικός. Οι Φυλακές καλού-κακού τον έστειλαν σπίτι του όπως και τους συναδέλφους του που ήταν επαφές. 

Ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη μετά από μοριακό τεστ θετικός στον νέο ιό. Μάλιστα, η περίπτωσή του ήταν μια από τις τρεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Την επομένη, επανέλαβε την εξέταση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, όπως αρνητικά ήταν και τα τρία rapid test στα οποία υπεβλήθη στη συνέχεια. 

Ο ίδιος υποβλήθηκε σε άλλο μοριακό τεστ την Κυριακή και χθες βγήκε το αποτέλεσμα και είναι και πάλι αρνητικό. Σύμφωνα με τη διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι συνάδελφοί του που δηλώθηκαν ως επαφές, βγήκαν όλα αρνητικά. Παρ’ όλα αυτά, όπως ανέφερε στον «Φ» η κ. Αριστοτέλους, όλοι τους θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να περάσουν οι 14 ημέρες και πριν επανέλθουν στα καθήκοντά τους θα υποβληθούν σε νέα εξέταση. 

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη διευθύντρια των Φυλακών, βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό 10 περίπου δεσμοφύλακες, ενώ ο κορωνοϊός κρατήθηκε μέχρι στιγμής εκτός Φυλακών, λόγω των αυστηρών μέτρων που λαμβάνονται από τον περασμένο Μάρτιο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 1.463 τεστ κορωνοϊού για προσωπικό και κρατούμενους, εκ των οποίων 1.236 τεστ με μοριακή μέθοδο PCR και 230 rapid test.

-

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιχάλης Χατζηβασίλης / Φιλελεύθερος