Τετράμηνα: Διέρρευσε το δοκίμιο Νέων Ελληνικών Γ' Λυκείου


Με διαρροή στα θέματα των Νέων Ελληνικών της Γ' Λυκείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρεμιέρα των εξετάσεων τετραμήνων, με γονείς και καθηγητές να εκφράζουν την ενόχλησή τους. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΠΑΝ, αφού η εξέταση διακόπηκε και αναμένεται να επαναρχίσει με νέα θέματα εξέτασης, ενώ αρχίζει διερεύνηση για την διαρροή.

Σε δηλώσεις του στο philenews, o Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε ότι η γραμματεία της οργάνωσης, δέχθηκε καταγγελίες για τη διαρροή του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, μία ώρα πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, φαίνεται απέστειλε μήνυμα σε μαθητές, αποκαλύπτοντας θέματα του εξεταστικού δοκιμίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες προς τους οργανωμένους γονείς, η διάρροή φαίνεται να προήλθε από ιδιωτικό σχολείο. 

Η εξέταση, ακυρώθηκε με τους καθηγητές να μαζεύουν τα γραπτά από τους μαθητές, ενώ στις 11:30 αναμένεται να δοθεί νέο εξεταστικό δοκίμιο, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αρχίζει διερεύνηση για το περιστατικό αφού καλείται να δώσει εξηγήσεις στα ερωτήματα ως προς το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Πάντως, η ΟΕΛΜΕΚ ζήτησε όπως η εν λόγω εξέταση να μεταφερθεί την 31η Ιανουαρίου, τελευταία ημέρα των εξετάσεων, με τον Υπουργό Παιδείας να ζητά να χρησιμοποιηθούν τα θέματα της β΄σειράς εξετάσεων, προκειμένου να συνεχίσει σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένη η εξέταση