Επ. Αμμοχώστου: Τέσσερις συλλήψεις για μεταφορές μεταναστών


Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, που αφίχθηκαν με θαλάσσια σκάφη, μαζί με αριθμό μεταναστών, στην περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου. Οι τρεις από τους υπόπτους συνελήφθησαν μεταξύ άλλων και για το αδίκημα της υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, ενώ ο τέταρτος ύποπτος συνελήφθη για τα αδικήματα της εγκατάλειψης χώρου φιλοξενίας μεταναστών και της αναχώρησης από τη Δημοκρατία από μη εγκεκριμένο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σε σχέση με την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 16 μεταναστών, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη με δικαστικό ένταλμα, άντρα ηλικίας 37 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία ήταν και ο πλοηγός του θαλάσσιου σκάφους. Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν για εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου, στο παρελθόν αυτός διέμενε στη Δημοκρατία και είχε κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης.

Επίσης για σκοπούς διερεύνησης υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σε σχέση με την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 58 μεταναστών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 24 Ιουλίου, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη με δικαστικά εντάλματα, δύο αντρών, ηλικίας 42 και 20 ετών.

Τέταρτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 29 ετών, ο οποίος είχε αφιχθεί με θαλάσσιο σκάφος, μαζί με άλλους οκτώ μετανάστες, στην περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου, το πρωί της 1ης περασμένου Απριλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, με δικαστικό ένταλμα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης εγκατάλειψης χώρου φιλοξενίας μεταναστών, και αναχώρησης από τη Δημοκρατία από μη εγκεκριμένο λιμάνι.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, με την άφιξη του στη Δημοκρατία τον περασμένο Απρίλιο, ο 29χρονος είχε μεταφερθεί σε χώρο φιλοξενίας, τον οποίο παράνομα εγκατέλειψε στη συνέχεια. Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν για εξακρίβωση των στοιχείων του, αυτός βρισκόταν στη Δημοκρατία και το 2018, όταν και του παραχωρήθηκε άδεια προσωρινής παραμονής, ωστόσο ταξίδεψε εκτός της Δημοκρατίας, παράνομα από μη εγκεκριμένο λιμάνι και επέστρεψε τον Απρίλιο, μαζί με τους άλλους οκτώ μετανάστες.

Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Τις τρεις υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.