Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι λεπτομέρειες


Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας με την οποία έκανε γνωστό ότι υπάρχουν τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Δύο άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο ψες και εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας. Μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

- Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό.

- Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτωματολογία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τεσσάρων κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 3 άνδρες και 1 γυναίκα. Οι τρεις πρώτες περιπτώσεις είναι άνδρες ενώ η τελευταία περίπτωση είναι η γυναίκα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών και των τεσσάρων κρουσμάτων.