Τέλος του 2019 η αναβάθμιση του Γυμν. Παραλιμνίου

Συνολική αναβάθμιση του Γυμνασίου Παραλιμνίου, η οποία θα περιλαμβάνει και επέκτασή του, και όχι ανέγερση δεύτερου σχολείου στην περιοχή, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο όσον αφορά στις υποδομές του, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο «Φ» δημοσιοποιώντας σχετική επιστολή του Γυμνασίου, αναμένεται να επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό με την αναβάθμιση που θα γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Μαραγκό, για τις εργασίες που προγραμματίζονται στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου έχει εγκριθεί ήδη κονδύλι ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Οι εργασίες, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2019, θα περιλαμβάνουν συνολική αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου καθώς και επέκτασή του, ούτως ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις ελλείψεις αιθουσών και τα μετακινούμενα Τμήματα αλλά και να απομακρυνθούν από τον χώρο οι λυόμενες τάξεις. Στα έργα αυτά αναφέρθηκε και ο επαρχιακός επιθεωρητής Λάρνακας για τη Μέση Εκπαίδευση Μιχάλης Λοϊζίδης, ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, δήλωσε στον «Φ» πως πρόκειται για απόφαση και ενέργειες που θα επιλύσουν προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, σε μεγάλο βαθμό. 


Εκτός όμως από τα κτηριακά προβλήματα, το Γυμνάσιο Παραλιμνίου αντιμετωπίζει και πρόβλημα υπερπληθυσμού. Αυτός είναι και ο λόγος που ακούγονται φωνές για ανάγκη ανέγερσης δεύτερου σχολείου στην περιοχή. Το ενδεχόμενο αυτό αποκλείεται από πλευράς υπουργείου Παιδείας καθώς σε κοντινή απόσταση από το Γυμνάσιο Παραλιμνίου λειτουργούν άλλα δύο σχολεία (συγκεκριμένα σε Φρέναρος και Δερύνεια), τα οποία είναι σε θέση να δεχτούν ακόμα περίπου 100 μαθητές.

 

Πηγές του υπουργείου μάς ανέφεραν ότι δεν νοείται να υπάρχουν σε κοντινές αποστάσεις δύο – τρία σχολεία και κάποια από αυτά να είναι υπερπλήρη και να επιλέγονται από τους γονείς και τους μαθητές και άλλα να είναι σχεδόν άδεια, θίγοντας εκ νέου θέμα εκπαιδευτικών περιφερειών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή του σχολείου αναφέρεται ότι φοιτούν αυτή τη στιγμή 646 μαθητές, αριθμός ο οποίος αυξάνεται καθώς μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία που φτάνουν στην Κύπρο εντάσσονται για φοίτηση στο σχολείο καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Φιλελεύθερος