Τέλος στο σήριαλ! Παραδόθηκε στις αρχές της Αιγύπτου ο αεροπειρατής


Οι κυπριακές αρχές παρέδωσαν στις αιγυπτιακές τον αεροπειρατή που είχε καταλάβει ένα αεροσκάφος πριν 2 χρόνια χρησιμοποιώντας ως απειλή μια ψεύτικη εκρηκτική ζώνη. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του χθες Σάββατο ο εισαγγελέας της Αιγύπτου, μετά και την απόφαση των κυπριακών δικαστικών αρχών για την έκδοσή του.


Όπως μετέδωσε το Reuters, ο εισαγγελέας είπε ότι ο Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά είχε παραδοθεί σε μια αιγυπτιακή ομάδα της Ιντερπόλ στη Λευκωσία, αφού το Κάιρο διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπίσει νομικές διαδικασίες που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα.

Camera Icon  


2

Τα κυπριακά δικαστήρια είχαν ενώπιόν τους από το 2016 αιτήσεις υπέρ της μη έκδοσης του Αιγύπτιου στις αρχές τις χώρας του, με τις οποίες επικαλούνταν πως αυτός δεν θα έχει εκεί μία δίκαιη δίκη.

Να θυμίσουμε ότι ο Μουσταφά είχε καταλάβει αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την εγχώρια πτήση Αλεξάνδρειας-Καΐρου με 72 επιβάτες και πλήρωμα τον Μάρτιο του 2016, διατάσσοντας το να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Τελικά, παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές περίπου έξι ώρες μετά την προσγείωση, αφού απελευθέρωσε σταδιακά όλους τους επιβάτες και το πλήρωμά. Ένας επιβάτης μάλιστα τράβηξε "selfies" με τον δράστη μέσα στο αεροσκάφος, φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Camera Icon  


3

Ο Μουσταφά είχε χρησιμοποιήσει ως απειλή για την αεροπειρατία μια ζώνη στην οποία ισχυριζόταν ότι υπήρχαν εκρηκτικά, τα οποία ωστόσο όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν ψεύτικα.

Όταν το αεροπλάνο έφτασε στην Λάρνακα ζήτησε ως αίτημα την απελευθέρωση των γυναικών κρατουμένων στην Αίγυπτο καθώς επίσης να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του που ζούσε στην Κύπρο.