Τελικοί στο ITF (J3) της Hellenic Bank Masters Tennis Academy


Ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα της ITF (κατηγορία 3) που διοργανώνει η Hellenic Bank Masters Tennis Academy στην ομώνυμη Ακαδημία στον Στρόβολο. Οι τελικοί του πρωταθλήματος θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί.

Στα Αγόρια το ζευγάρι του τελικού συγκροτούν οι Μίκαελ Εάλα από τις Φιλιππίνες και Ίλβα Σνιτάρι από την Μολδαβία και στα κορίτσια η Μικαέλα Λάκη, από την Ελλάδα (Νο5) θα αντιμετωπίσει την Ιβόνα Ζούφοβα από την Σλοβακία.

Στα Διπλά αντιμέτωποι θα είναι οι Ρινκόν (Esp) / Σαράφιν (Ukr) απέναντι στους Ελαμίν (Irl) /Λόπεζ (Swi). Στον αντίστοιχο αγώνα των κοριτσιών τον τελικό συγκροτούν οι Κοζάκοβα (Swi) / Σαπλ (Swi) Vs Γκρουτσζίνσκα (Pol) / Προκοπένκο (Ukr).

Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι η Ελληνική Τράπεζα, Evian, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Mcdonalds, Καθημερινή και Head.

Ayia Napa – Protaras Junior Tournament

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν τα δύο διεθνή πρωταθλήματα που διοργανώνονταν ταυτόχρονα στην Κύπρο σε Παραλίμνι και Ο.Α.Αμμοχώστου στη Λεμεσό με σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις και στα δύο, από Κύπριους αντισφαιριστές.

Στο ITF J5 / Ayia Napa – Protaras Junior Tournament που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Παραλιμνίου στον «κυπριακό» τελικό στα Αγόρια, ο Στέφανος Σάββα νίκησε τον Σέργιο Κύζα με 2-1 (6-2, 2-6, 6-2). Με τη νίκη του ο Σάββα βρέθηκε στο Νο166 στην κατάταξη της ITF. Τίτλο κατέκτησε και ο Σέργιος Κύζας με παρτενέρ τον Στυλιανό Χριστοδούλου που νίκησαν στον τελικό τους Γάλλους Γκαμπανίνι/Ζιρό με 2-0 (6-4, 6-3).

Στα κορίτσια νικήτρια στο Μονό ήταν η Βαλέρια Ροζένκοβα (Ukr) που νίκησε την Μισέλ Τιχόνκο (USA) 2-0 (6-4, 6-3). Στο Διπλό οι Έμα Μπούμπαλο (Cro) / Πατρίτσια Παουκστίτε (Ltu) νίκησαν τις Ντανιέλα Γκλάντζερ (Αut) / Αννίτα Σαχτίεβα (Ukr) με 2-0 (6-3, 6-3).

Χορηγοί του πρωταθλήματος ήταν οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, υπεραγορές Κόκκινος, Nicholas Color Hotel και Carlsberg.

Famagusta Tennis Cup TEU14

Στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αμμοχώστου και στο πρωτάθλημα της Tennis Europe (κατηγορία 3) «Famagusta Tennis Cup», η Κλειώ Μαρία Ιωάννου αγωνιζόμενη «εντός έδρας», κατέκτησε ακόμη έναν διεθνή τίτλο, και αναρριχήθηκε στην 29η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης U14. Στον τελικό νίκησε την Ουκρανή Ελιζαβέτα Κοτλιάρ με 2-0 (6-1, 6-4). Στον αντίστοιχο τελικό των αγοριών νικητής ήταν ο Τζέικομπ Γέντρεντζακ (Pol) που επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-0) του Λούκας Έσιερ (Ger).

Στο Διπλό Αγοριών, ο Ανδρέας Τίμινη με παρτενέρ τον Νταβίντ Αλεξάντρου (Rom) έφτασαν μια ανάσα από τον τίτλο πριν ηττηθούν από τους Λούκας Έσιερ (Ger) / Αλεξάντερ Κλάουσεν (Den) με 2-1 (0-6, 7-5, 13-11). Στον αντίστοιχο τελικό των κοριτσιών, οι Δανές Μίλε Μόερκ / Φρεντερίκε Πάπε νίκησαν τις Ουκρανίδες Μαρία Φεντένκο / Ελιζαβέτα Κοτλιάρ με 2-0 (6-4, 6-1).

Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι ήταν Deloitte και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου