Τέλη Φλεβάρη τα τσουχτερά πρόστιμα


Το 2019 αυξήθηκαν δυστυχώς κατά τρία τα θύματα της ασφάλτου σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, και όπως συνάγεται τόσο από τη λογική όσο κι από τις αναλύσεις των ειδικών, για να μπορέσει να υπάρξει ανατροπή της κατάστασης, αυτό που χρειάζεται είναι να ληφθούν πιο δραστικές πολιτικές. Το 2020 αναμένουμε ότι θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα τεθούν σε εφαρμογή δύο εξαιρετικά σημαντικά μέτρα τα οποία θα δημιουργήσουν, επιτέλους, τις προϋποθέσεις για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, τα οποία την τελευταία εξαετία κυμαίνονται μεταξύ 45-57. Πρόκειται για δύο εργαλεία τα οποία προωθούνται εδώ και χρόνια: η αύξηση των ποινών σε επίπεδα που να είναι αποτρεπτικά για τη διάπραξη τροχαίων παραβάσεων, και η εγκατάσταση των καμερών φωτοεπισήμανσης ώστε να αυξηθεί η αστυνόμενυση στο οδικό δίκτυο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ποινές και πρόστιμα

Η αύξηση των ποινών αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου όπως πληροφορείται ο «Π». Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών. Να υπενθυμίσουμε ότι το πακέτο των επτά νομοσχεδίων και ενός κανονισμού που προβλέπουν τσουχτερά πρόστιμα και ποινές είχε κατατεθεί στη Βουλή από πέρσι τον Μάρτιο και θα ψηφιστεί σχεδόν έναν χρόνο μετά. Κατά τα άλλα οι βουλευτές αισθάνονται την ευθύνη να τα ψηφίσουν εγκαίρως. Να σημειώσουμε επίσης ότι η καθυστέρηση στην προώθηση των νομοσχεδίων δεν βαραίνει μόνο τη Βουλή αλλά και την κυβέρνηση, η οποία τα «κλωσούσε» από το 2017 και τα ενέκρινε δύο χρόνια αργότερα.

Σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών σε έκτακτη συνεδρία της συνεχίζει τη συζήτηση για το πακέτο νομοσχεδίων με σκοπό να διαμορφωθεί η τελική πρόταση η οποία, αφού οδηγηθεί στα κοινοβουλευτικά κόμματα για τοποθέτηση και τροπολογίες, θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο και ακολούθως θα οδηγηθεί στην ολομέλεια για ψήφιση. Στη σημερινή συνεδρία έχουν κληθεί και εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που είναι και ο «πατέρας» του πακέτου νομοθετημάτων, του Υπουργείου Μεταφορών, της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

Οι λειτουργοί θα ενημερωθούν για την κοινή πρόταση που διαμόρφωσαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ ως προς τις διαφοροποιήσεις των ποινών όπως αυτές προτάθηκαν από το Υπ. Δικαιοσύνης, ώστε να ενσωματωθούν και να συνδιαμορφώσουν το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα πάει στην ολομέλεια.

Η πρόταση των τριών κομμάτων, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι οι πλείστες ποινές να είναι μικρότερες σε σχέση με εκείνες που προτάθηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κάποιες ποινές γίνονται πιο αυστηρές, κάποιες μένουν οι ίδιες όπως κατατέθηκαν και οι πλείστες μειώνονται περίπου κατά 33%. Όσον αφορά τις ποινές οι οποίες αυξάνονται είναι η παράνομη στάθμευση σε χώρο πάρκινγκ αναπήρων και σε διπλή κίτρινη γραμμή. Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα για παραβίαση του ορίου ταχύτητας η αυστηρότητα του νόμου επιβάλλεται βαθμιαία αναλόγως εάν έχεις διαπράξει δεύτερη φορά το αδίκημα.

Ο λόγος αυτής της σύμπραξης των τριών κομμάτων ήταν για να μην γίνει στην ολομέλεια ένα παζάρι μεταξύ των κομμάτων (όπως είχε γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων), να μην υποβληθεί σωρεία τροπολογιών που να δυσκολέψει τη διαδικασία, αλλά το συμφωνημένο κείμενο να υποβληθεί ως πρόταση της πλειοψηφίας των κομμάτων στην ολομέλεια μέσα από το κείμενο του νομοσχεδίου.

Οι κάμερες

Όσον αφορά το δεύτερο μέτρο που θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, τις κάμερες φωτοεπισήμανσης, να υπενθυμίσουμε πως μέσα Δεκεμβρίου είχε δοθεί και μία τρίτη παράταση στον διαγωνισμό για την προμήθεια του συστήματος. Ως εκ τούτου, η υποβολή προσφορών αναμένεται πλέον στις 17 Ιανουαρίου. Δεδομένου ότι θα είναι η τελευταία παράταση, όπως είχε πει ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος στον «Π», εκτιμάται, εάν δεν υπάρξουν προσφυγές, ότι θα δούμε τις πρώτες κάμερες, τις κινητές κάμερες, πριν από το τέλος του 2020.