Τελευταία ευκαιρία για Άδειες ΚυκλοφορίαςΕπτά μέρες πριν τη λήξη της περιόδου των 70 ημερών που δίνει η νομοθεσία για ανανέωση αδειών κυκλοφορίας για το 2019 και εκκρεμεί η καταβολή τελών και ανανέωση άδειας κυκλοφορίας για ακόμα 276.314 αυτοκίνητα.

 
Τις πρώτες 63 μέρες, έχει ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας 365.833 οχημάτων. Το κράτος εισέπραξε μέχρι χθες €55,3 εκατ. από τα σχεδόν €100 εκατ. που αναμένει να εισπράξει για το 2019.
 
Σε σχέση με τα οχήματα που δεν έχει ακόμα ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας, δεδομένου ότι απομένουν επτά μόλις μέρες μέχρι τις 11 Μαρτίου που επιτρέπεται η ανανέωση χωρίς το αυτόματο πρόστιμο του 10% του τέλους κυκλοφορίας συν €10, οι αριθμοί δείχνουν ότι για να ανανεωθούν όλες οι άδειες, θα πρέπει κατά μέσο όρο να ανανεώνονται 39.500 άδειες την ημέρα.
 
Φέτος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η λήξη της περιόδου ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας, δηλαδή η 11η Μαρτίου, συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή το τελευταίο τριήμερο οι ανανεώσεις θα μπορούν να γίνονται μόνο από προσωπικούς υπολογιστές και όχι από τράπεζες, ταχυδρομικά γραφεία, ΤΟΜ κ.τ.λ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα καθορίζεται η επιβολή τελών κυκλοφορίας
 
Συνολικά, τα εγγεγραμμένα οχήματα στην Κύπρο με βάση τα χθεσινά επίσημα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ήταν 898.069. Από αυτά οι 49.656 δεν καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας, είτε ως κρατικά, αναπηρικά κ.τ.λ.
 
Φέτος καταγράφεται ακόμα ένα ρεκόρ στα οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν ότι έχουν ακινητοποιήσει. Συγκεκριμένα μέχρι χθες ο αριθμός αυτός έφτασε στις 106.266 οχήματα, δηλαδή περίπου κάθε όγδοο αυτοκίνητο είναι δηλωμένο πλέον ως ακινητοποιημένο. Την ίδια μέρα πέρσι ο αριθμός των ακινητοποιημένων οχημάτων ήταν –και πάλι αριθμός ρεκόρ- συγκεκριμένα 94.964 οχήματα.
 
Αν αφαιρέσουμε τα δηλωμένα ως ακινητοποιημένα και τα οχήματα που έχουν δωρεάν άδεια κυκλοφορίας, συνολικά θα πρέπει να ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας 742.147 οχημάτων.