ΤΕΒΕ Αμμοχώστου: Τίθενται οι βάσεις για συντονισμό των φορέων



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαΐου στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου η πρώτη Πανεπαρχιακή Συνέλευση την οποία συγκάλεσε η Τουριστική, Εμπορική και βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου.


Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου ανέφερε ότι με την πρώτη πανεπαρχιακή συνέλευση τίθενται οι βάσεις για μία ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου για συντονισμό όλων των φορέων της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου, επιχειρηματίες, τοπικές αρχές, βουλευτές, εκπροσώπους ημικρατικών οργανισμών και οργανωμένα σύνολα, με στόχο την στοχευμένη προώθηση των σημαντικών αιτημάτων της επαρχίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι στόχος είναι η Πανεπαρχιακή Συνέλευση να καταστεί θεσμός, και να διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, ενώ θα συσταθεί αριθμός υποεπιτροπών οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες με στόχο την εξέταση και προώθηση θεμάτων στην ολομέλεια της Πανεπαρχιακής Συνέλευσης. Η επόμενη Πανεπαρχιακή Συνέλευση ορίστηκε όπως διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου, βουλευτές, δήμαρχοι και κοινοτάρχες της ελεύθερης και κατεχόμενης  επαρχίας Αμμοχώστου, μέλη ημικρατικών οργανισμών με καταγωγή την επαρχία καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΒΕΑ.