ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αρνείται να μιλήσει ο 54χρονος - Φοβάται για τη ζωή των παιδιών του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρνείται να συνεργαστεί με την Αστυνομία ο 54χρονος Τουρκοκύπριος, παραλήπτης του ενός κιλού κάνναβης που έφτασε την Τρίτη (17/07) στο Ταχυδρομείο της Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tothemaonline, ο 54χρονος αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές εκφράζοντας φόβους.

Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεση του, δεν μπορεί να μιλήσει γιατι φοβάται για την ζωή των πέντε παιδιών του. Όπως είπε στους αστυνομικούς της ΥΚΑΝ (κλιμάκιο Λάρνακας) δεν μπορεί να πει σε ποιο πρόσωπο θα παρέδιδε τα ναρκωτικά ούτε και το πρόσωπο που απέστειλε το δέμα.

Να σημειώσουμε πως αναμένεται εντός της ημέρας να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για πρόσωπο που έχει ζήσει στο παρελθόν στην Αγγλία, ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα, ο 54χρονος είναι μόνιμος κάτοικος των Κατεχομένων.

Θυμίζουμε πως το δέμα με τα ναρκωτικά έφτασε στην Κύπρο μέσω ταχυδρομείου από το Άμστερνταμ και κατέληξε στο Ταχυδρομείο Λάρνακας.


Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 17/07, ο 54χρονος Τουρκοκύπριος μετέβη στο Ταχυδρομείο Λάρνακας για να παραλάβει το δέμα.

Ο 54χρονος υπέγραψε για την παραλαβή του δέματος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Τελωνείων Κύπρου, στα πλαίσια των συνήθων τελωνειακών ελέγχων στο Ταχυδρομείο Δεμάτων Λάρνακας, ο ανιχνευτικός σκύλος DONADELLO έδειξε ενδιαφέρον σε δέμα με χώρα προέλευσης την Ολλανδία, με παραλήπτη Τουρκοκύπριο.

Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε 1.032 γραμμάρια φυτικής ύλης που ομοιάζει με κάνναβη. Για την υπόθεση ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, λόγω αρμοδιότητας.

Ο 54χρονος αντιμετωπίζει  τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης προμήθειας ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Τελος να αναφέρουμε πως τόσο ο σκύλος DONADELLO, όσο και οι άλλοι δύο σκύλοι του Τμήματος Τελωνείων, ο BUDDY και ο FLINN, οι οποίοι εντόπισαν στο πρόσφατο παρελθόν ναρκωτικές ουσίες στα ταχυδρομεία δεμάτων Λεμεσού και Πάφου, εκπαιδεύτηκαν από τους ίδιους τους χειριστές του Τμήματος Τελωνείων με τη συνδρομή εκπαιδευτή από την Αστυνομία και αποτελούν την νέα γενιά ανιχνευτικών σκύλων του Τμήματος Τελωνείων.


Φωτογραφίες από το Τμήμα Τελωνείων Κύπρου


Πηγή: tothemaonline.com