Τακκας: Η πιο δύσκολη χρονιά για τις τουριστικές επιχειρήσεις Αμμοχώστου


Για την πιο δύσκολη χρονιά εξεύρεσης  προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις της ελεύθερης Αμμοχώστου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας.

Μιλώντας στον «ΠΟΛΙΤΗ 107.6» και την εκπομπή Hasta Mañana, ο κ. Τάκκας απέδωσε την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στην αύξηση των κλινών και τη δημιουργία επιπρόσθετων ξενοδοχειακών  υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το πρόβλημα, όπως είπε, να επιδεινωθεί.

Χαρακτήρισε μάλιστα έντονο το πρόβλημα όσον αφορά τους κοινοτικούς, καθώς όσοι έρχονταν στην περιοχή για εργοδότηση τώρα προτιμούν άλλους προορισμούς, λόγω μισθού και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, τονίζοντας πως «οι κοινοτικοί είναι η μοναδική μας ελπίδα».

Ο κ. Τάκκας είπε ότι οι ξενοδόχοι της επαρχίας Αμμοχώστου είχαν ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς την εξεύρεση προσωπικού από άλλες χώρες, για θέσεις που, όπως είπε, οι Κύπριοι δεν προτιμούν, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση.

Αναφέρθηκε ακόμη στη συμφωνία που επήλθε μεταξύ των ξενοδόχων και του αρμόδιου Υπουργείου, τονίζοντας ότι αυτή κατέρριψε τον μύθο για τους μισθούς, καθ’ ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η ξενοδοχειακή βιομηχανία δίνει τους «ψηλότερους κατώτατους μισθούς».

Τέλος, ο κ. Τάκκας είπε ότι θα επέλθει υποβάθμιση στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες εάν δεν υπάρξει λύση στην εξεύρεση ποιοτικού και αριθμητικού προσωπικού.