Τα τρία νέα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία μετά την απαγωγή

Τρία νέα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία εξήγγειλε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας  του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης, μετά την απαγωγή των 10χρονων μαθητών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάτζιη το υπουργείο Παιδείας, σε συνενόηση με τους Οργανωμένους Γονείς και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, προχωρούν στην περίφραξη όλων των σχολείων, στην τοποθέτηση θυροτηλέφωνου καθώς και στην παρουσία φυλάκων σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

Ο κ. Μαρκάτζιης πρόσθεσε ότι θα δίδεται κάρτα εξουσιοδότησής όσων μπαίνουν στα σχολεία για να υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση. «Μας έχει δημιουργήσει μια πρόσθετη ανησυχία το περιστατικό», σημείωσε.  

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης ανάμεσα στο υπουργείο, τους οργανωμένους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όπως ανέφερε ο κ. Μαρκάτζιης, ήταν η συνέχεια των όσων συζητήθηκαν το καλοκαίρι για τα θέματα ασφάλειας και υγείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθώς και των οργανωμένων γονέων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα όσα συμφωνήθηκαν αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας και υγείας.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα για τις εξετάσεις τετραμήνων ο εκπρόσωπος των Οργανωμένων Γονέων ξεκαθάρισε ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας του μετέφερε τη θέση για αναβολή τους για την φετινή χρονιά.