Τα sneakers που έχουν νερό από τον Ιορδάνη ποταμό στις σόλες(φώτο)Τη δόξα του… Ιησού Χριστού – ο οποίος, ανάμεσα στα πολλά θαυμαστά πράγματα που έκανε, σύμφωνα με τη Βίβλο, περπάτησε στο νερό – φαίνεται πως έβαλε στο μάτι μία εταιρεία στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

«Περπατήστε στο νερό» είναι το μότο της εταιρείας, η οποία είχε την… θεϊκή επιχειρηματική ιδέα να πουλήσει αθλητικά παπούτσια με χριστιανικά σύμβολα.

Μάλιστα, τα υποδήματα πωλούνται με το αζημίωτο! Οι πιστοί πρέπει απλά να διαθέσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.000 δολαρίων (2.715 ευρώ). 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία από το Μπρούκλιν αγόρασε με τη λιανική τιμή 24 ζευγάρια παπουτσιών από πασίγνωστη εταιρεία αθλητικής ένδυσης.

Στη συνέχεια, προχώρησε στον επανασχεδιασμό των παπουτσιών, ώστε αυτά να είναι πιο… χριστιανικά.

Στις σόλες, προστέθηκε νερό από τον ποταμό Ιορδάνη, καθώς και χρωματιστό υγρό που δίνει μία ανοιχτή τιρκουάζ απόχρωση.

Τα κορδόνια του ενός παπουτσιού κοσμεί μεταλλικός σταυρός.

Στο πλαϊνό μέρος του παπουτσιού, αναγράφεται «ΜΤ. 14:25». Πρόκειται για το χωρίο στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου όπου αναφέρεται το θαύμα του Χριστού που περπάτησε πάνω στο νερό στη λίμνη της Γαλιλαίας (και όχι στον Ιορδάνη ποταμό).

Στο δεξί παπούτσι αναγράφονται τα αρχικά «INRI». Τα αρχικά αυτά προέρχονται από τη λατινική φράση «Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum» που σημαίνει «Ιησούς Ναζωραίος Βασιλιάς των Ιουδαίων».

Στη γλώσσα των παπουτσιών υπάρχει μια κόκκινη κουκκίδα που συμβολίζει «το αίμα το Ιησού».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι τα παπούτσια διαβάστηκαν και από παπά πριν διατεθούν προς πώληση!

Ο ευφάνταστος δημιουργός φρόντισε να δώσει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς ακόμα και το κουτί των παπουτσιών ταίριαζε στο θρησκευτικό θέμα. Η ομάδα σχεδίασε έναν άγγελο στο κουτί, όπως και μια σφραγίδα εμπνευσμένη από την Παπική σφραγίδα.