Δολοφονία Καλλιτσιώνη: Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα τεκμήρια


Στο "μικροσκόπιο" των Αρχών βρίσκονται τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φονικού στην Ορμήδεια που διαπράχθηκε το βράδυ της Πέμπτης με θύμα τον 29χρονο Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως "Βαλεντίνος".

Στη σκηνή εντοπίστηκαν τρία φυσίγγια όπου παραλήφθηκαν για εξετάσεις. Το πρωί του Σαββάτου, και συγκεκριμένα στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί και η νεκροτομή επί της σορού του θύματος. 

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος. 

Σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα, τις τελευταίες ημέρες, δύο μοτοσικλέτες κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Ενώ τουλάχιστον μια ώρα πριν το φονικό άκουσε τα σκυλιά του να γαβγίζουν με μανία. Πάντως το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, καθώς και η απουσία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, έδωσαν σαφή πλεονεκτήματα στους εκτελεστές.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ...

Ώρα 10:55 το βράδυ... Οι εκτελεστές στήνουν ενέδρα θανάτου στον «Βαλεντίνο» έξω από το πατρικό του στην Ορμήδεια. Σύμφωνα με την αστυνομία παραμόνευαν πίσω από τον φούρνο της αυλής του σπιτιού. Τον παρακολουθούν και μόλις αναχωρεί φίλος του που τον είχε επισκεφθεί, χτυπούν στο ψαχνό.

Ο εκτελεστής ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα έφτασε στην σκηνή μέσω χωματόδρομου που βρίσκεται στο πίσω μέρος της οικίας και πυροβόλησε το θύμα, το οποίο στεκόταν στην πλαϊνή βεράντα της κουζίνας.

Τον γαζώνουν με τρεις συνολικά σφαίρες, από κοντινή απόσταση. Στην σκηνή εντοπίστηκαν δυο κυνηγετικά φυσίγγια και αποτυπώματα παπουτσιών. Ενώ η διάταξη των καλύκων καταδεικνύει ότι ο δράστης κινήθηκε προς το μέρος του θύματος, την ώρα που έριχνε τα φονικά πυρά.

Ο Καλλιτσιώνης έπεσε αιμόφυρτος. Ξεψύχησε δέκα λεπτά αργότερα. Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, καθώς στο σπίτι βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς και ο αδελφός του.

"Το θύμα είναι άτομο που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις ενώ οι εξετάσεις βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο.", δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου. 

Η αυτοψία που διενήργησαν στη σκηνή οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα καταδεικνύει ότι ο άτυχος Παναγιώτης επιχείρησε να αποφύγει τα φονικά πυρά, τα οποία τον έπληξαν στην δεξιά θωρακική πλευρά.

Eδώ κρυβόταν ο δράστης της φονικής ενέδρας στον 29χρονο Καλλιτσιώνη (ΦΩΤΟ)

Τα αναπάντητα ερωτήματα...

Οι ανακριτές της υπόθεσης καλούνται να απαντήσουν διάφορα ερωτήματα και συγκεκριμένα γιατί το θύμα αφού δεχόταν απειλές και φοβόταν για την ζωή του, το τελευταίο διάστημα περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο στο πατρικό του, αντί στο σπίτι "φρούριο" όπου διέμενε στην Αγία Νάπα.

Μάλιστα τα τελευταία 24ώρα, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο της συζύγου του και όχι τη μοτοσικλέτα που συνήθως οδηγούσε. 

Ενώ η απόφαση του να μετακομίσει οικογενειακώς στο εξωτερικό για να κάνει μια νέα αρχή, ίσως να μην ήταν τυχαία. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προγραμμάτιζε να έπραττε ενωρίτερα, αλλά τα σχέδια του χάλασε η πανδημία του κορωνοϊού.


Πηγή:alphanews.Live