Tα θανατηφόρα τον πρώτο μήνα του 2020


Βαρύ το τίμημα που πλήρωσε η Κύπρος στην άσφαλτο τον μήνα Ιανουάριο αφού στη μακάβρια λίστα υπάρχουν ήδη πέντε νεκροί. 

Το πρώτο θύμα της ασφάλτου το 2020

Το πρώτο θανατηφόρο του 2020 σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου, με θύμα τον 56χρονο Μιχάλη Πολυκάρπου από τη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 56χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στη Λεωφόρο Φανερωμένης με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας προς τον κυκλικό κόμβο Φανερωμένης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε διαχωριστική νησίδα διάβασης πεζών. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί πάνω στη διάβαση.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 56χρονο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λάρνακας Χάρη Χατζηγιασεμή, το θύμα δεν έφερε ζώνη ασφαλείας ενώ όπως εξήγησε, στον συγκεκριμένο δρόμο οι οδηγοί δεν μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες. Παράλληλα, όπως σημείωσε, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο από την πρόσκρουση στη νησίδα δεν ήταν πολύ σοβαρές αφού ή σύγκρουση δεν ήταν βίαιη ενώ ενεργοποιήθηκε ο αερόσακος του οχήματος.

Η 66χρονη το δεύτερο θύμα της ασφάλτου

Δώδεκα μέρες μετά, στις 16 Ιανουαρίου, περί της 9 το βράδυ, η άτυχη 66χρονη Άννα Νικολάου, στην προσπάθεια της να διασταυρώσει το δρόμο στην οδό Ηρακλέους στον Στρόβολο, παρασύρθηκε από όχημα το οποίο οδηγούσε 20χρονη, με συνεπιβάτιδες άλλες δυο νεαρές. Όπως διαπιστώθηκε, στο σημείο που σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο, δεν υπάρχει επαρκής οδικός φωτισμός.

Ο 23χρονος Panayot Panov το τρίτο θύμα της ασφάλτου

Δύο μέρες μετά, στις 18 Ιανουαρίου, ο 23χρονος Panov, χάνει τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο στην Λεωφόρο Αγίου Ιλαρίωνος στην περιοχή ΣΟΠΑΖ. Ο 23χρονος ήταν συνοδηγός σε όχημα που οδηγούσε 19χρονος συμπατριώτης του από τη Βουλγαρία. Ο Panov βρήκε ακαριαίο το θάνατο λίγη ώρα μετά τις 4 τα χαράματα. Το θύμα έφερε ζώνη ασφαλείας η οποία δεν στάθηκε ικανή να τον κρατήσει στη ζωή.

 

«Έσβησαν» τα όνειρα της 25χρονης Ραφαέλλας Παττίχη στην άσφαλτο

 

To απόγευμα της 22ας Ιανουαρίου, η 25χρονη Ραφαέλλα Παττίχη χάνει τη ζωή της σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στο δρόμο Αυγόρου – Λιοπετρίου, με κατεύθυνση το Αυγόρου. Το σαλούν όχημα που οδηγούσε, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ανατράπηκε επανειλημμένα, με αποτέλεσμα η 25χρονη Ραφαέλλα να βρει ακαριαίο τον θάνατο. Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε το αυτοκίνητό της με κατεύθυνση απο Αυγόρου προς Λιοπέτρι όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου, έχασε τον έλεγχο του, παρεξέκκλινε της πορείας και ανατράπηκε σε χωράφι. Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απεγκλωβισμό της. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατο της. Σύμφωνα με τις προκαταρτικές εξετάσεις, η 25χρονη δεν έφερε ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με τα όσα κατέδειξε η νεκροτομή της άτυχης Ραφαέλλας που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, η αιτία του θανάτου της οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χάρισε ζωή με το θάνατο του ο 19χρονος ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Πικής

Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, ο 19χρονος Γρηγόρης Πικής, ενεπλάκη σε τροχαίο, ενώ οδηγούσε το όχημά του σε δρόμο στο Τραχώνι, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρεξέκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 21χρονος με συνοδηγό 16χρονη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Οι 21χρονος και 16χρονη αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν, ενώ ο 19χρονος διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Την 30η Ιανουαρίου ο 19χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, χαρίζοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους του μέσω της δωρεάς οργάνων. Ο 19χρονος είναι το 5ο θύμα της ασφάλτου για τη φετινή χρονιά.