Συσσωρεύουν προμήθειες στις Βρετανικές Βάσεις ενόψει Brexit

Επισπεύδουν την προετοιμασία για ένα "σκληρό Βrexit"

Πηγή: Bloomberg

Μαζικές προμήθειες σε φαγητό, καύσιμα, ανταλλακτικά πυρομαχικά ενόψει Brexit συσσωρεύει το Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο στις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου, όσο και άλλων περιοχών όπως το Βιβραλτάρ και τα Νησιά Φώκλαντ. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση “λαμβάνει τα μέτρα της” ώστε να μην υπάρξει κανένα επιχειρησιακό πρόβλημα σε περίπτωση που η χώρα εξέλθει της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει συμφωνία, δηλαδή προχωρήσει σε ένα “σκληρό” Brexit. 

Συγκεκριμένα, η ηγεσία των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων έχει δαπανήσει τουλάχιστον $23 εκ. στο πλαίσιο της ταχείας αυτής προετοιμασίας.

Η επιχείρηση που φέρει την ονομασία “Yellowhammer” αποσκοπεί στην συντήρηση των ναυτικών, των στρατιωτών και των πιλότων που τρέφονται και εξοπλίζονται, σε περίπτωση που υπάρξει άτακτη έξοδος μετά τις 29 Μαρτίου, κάτι που θα σημάνει σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις σε προμήθειες. 

“Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει συστηματικά τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης κι αυτό είναι απολύτως σωστό, διότι η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι προετοιμασμένες και διαθέτουν πόρους για μια σειρά σεναρίων όταν φεύγουμε από την ΕΕ. Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους της βιομηχανίας, τους βασικούς προμηθευτές και την την κυβέρνηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως τα βασικά αμυντικά καθήκοντα δεν θα επηρεαστούν από μια μη-συμφωνία”, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.