Συρία:Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές


Τουλάχιστον επτά άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Συρία σε αεροπορικές επιδρομές δυνάμεων της Ρωσίας, ενός από τους σημαντικότερους σύμμαχους του συριακού καθεστώτος στη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές έπληξαν τρία χωριά τα οποία τελούν υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και ανταρτών σε περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού δίπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, τόνισε η μκο.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες περιοχές των γειτονικών επαρχιών Χαλεπιού, Χάμα και Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία). Οργανώσεις ανταρτών είναι επίσης παρούσες.

Οι βομβαρδισμοί των ρωσικών αεροσκαφών στοίχισαν τη ζωή τριών κοριτσιών στο χωριό Κφαρ Τάαλ και τεσσάρων αμάχων, ανάμεσά τους δύο παιδιών, σε άλλα χωριά στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Συνολικά 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα μια εκεχειρία, που δεν τηρείται, στην επαρχία Ιντλίμπ και στους συνοριακούς τομείς που κυριαρχούν οι τζιχαντιστές. Έκτοτε η Μόσχα αρνείται ότι πραγματοποιεί επιδρομές σε αυτές τις περιοχές.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος, υποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία, επανέλαβαν τις τελευταίες ημέρες τους βομβαρδισμούς τους στην Ιντλίμπ.

Η Δαμασκός, η οποία ελέγχει πλέον το 70% της επικράτειας χώρας, δηλώνει αποφασισμένη να επανακαταλάβει αυτή την επαρχία, όπου ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ