Συνεχίζεται το αλαλούμ με τον αριθμό των θυμάτων από τις πυρκαγιές… Ανεπίσημα 93, επίσημα 80

Εννέα ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές και συνεχίζεται το αλαλούμ με τον αριθμό των θυμάτων. Ακόμα και τη στιγμή που αρκετές οικογένειες θυμάτων αποχαιρετούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα υπάρχει μεγάλη σύγχυση στον αριθμό των νεκρών.

Ανεπίσημα μέχρι στιγμής γινόταν λόγος για 93 θύματα ενώ σε χθεσινή ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωρισθεί, ανέρχεται στους 76. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Συνεπώς, ο αριθμός των νεκρών είναι 80.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους οκτώ με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται τελευταίο 48ωρο 43 ενήλικες και ένα παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παίδων «Αγία Σοφία», για το οποίο όμως δεν υπάρχει ανησυχία. Δύσκολες όμως είναι οι ώρες για 11 ενήλικες εγκαυματίες που δίνουν μεγάλη «μάχη» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη υπήρχαν σε αυτόν 156 ενήλικες και 16 παιδιά.

Θρίλερ με τη σορό γυναίκας

Στο μεταξύ δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν η σορός γυναίκας που ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γλυφάδας έχει περιληφθεί στον κατάλογο των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η σορός, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε εγκαύματα.