ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Στους δρόμους συνταξιούχοι της Ξυλοφάγου για το κλείσιμο του ιδρύματος

Τριάντα περίπου συνταξιούχοι πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (14/9) εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Ξυλοφάγου, ζητώντας να παραμείνει το υποκατάστημα του τραπεζικού ιδρύματος στην Κοινότητα τους.


Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας των Λαϊκών Οργανώσεων Ξυλοφάγου Γιώργος Ιουλιανός, ανέφερε ότι «η διαμαρτυρία γίνεται διότι θεωρούμε ότι είναι μια μαύρη μέρα για τον Συνεργατισμό και ιδιαίτερα για το υποκατάστημα στην Ξυλοφάγου το οποίο με απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του».

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία θεωρούν ότι η Ξυλοφάγου μεγαλύτερη Κοινότητα σε πληθυσμό με 3000 νοικοκυριά, δηλαδή όπως ανέφεραν 9,500 με 10,000 κατοίκους πρέπει να διατηρήσει τη Συνεργατική διότι αυτή εξυπηρετούσε όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιουλιανός, κάλεσε την ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να διατηρήσει το υποκατάστημα. «Με την απόφαση της αυτή η Ελληνική προσπαθεί να μας οδηγήσει σε άλλη Τράπεζα και να ταλαιπωρήσει τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Από το κατάστημα Ξυλοφάγου εξυπηρετούνται επίσης κάτοικοι των Κοινοτήτων Ξυλοτύμπου, Δασάκι Άχνας, Ορμήδειας, και τους Συνοικισμού της ΑΗΚ. Ο κ. Ιουλιανός επικαλέστηκε πληροφορίες ότι η Ελληνική Τράπεζα πρόκειται να εφαρμόσει «σύστημα κινητών Τραπεζικών Μονάδων», σύμφωνα με τον ίδιο. «Όπως τον παλιό καιρό που ήταν οι πραματευτάδες. Θα μπορέσουν οι κινητές μονάδες να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο;» διερωτήθηκε.

Αντικείμενο της διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Ξυλοφάγου, ήταν και πληροφορίες που έχουν, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να κλείσει το Κοινοτικό τους Ιατρείο. Για τις πληροφορίες αυτές δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ανέφερε ο κ. Ιουλιανός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Κοινότητα Ξυλοφάγου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, διότι είναι περίκλειστη από τις Βρετανικές Βάσεις και γι αυτό το λόγω θεωρείται απομακρυσμένη από άλλες Κοινότητες».