Συνεργασία ΚΟΠ - Δήμου Αγίας Νάπας για την τελική φάση του EURO U17 2021


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέτου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας και θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 2021 στην Κύπρο τον ερχόμενο Μάιο. Εκ μέρους της ΚΟΠ, ήταν επίσης παρόντες ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς, ο Διευθυντής Διευθνών Σχέσεων Άδωνις Προκοπίου και ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης του EURO U17 Στέλιος Ποταμίτης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε ο τρόπος προβολής της διοργάνωσης μέσω του Δήμου Αγίας Νάπας καθώς και η αξιοποίηση των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του Δήμου για τις προπονήσεις των ομάδων που θα αγωνιστούν στην τελική φάση του EURΟ U17. 

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγίας Νάπας για το πνεύμα συνεργασίας και την προθυμία του ιδίου αλλά και του Δήμου του για να συμβάλουν  ουσιαστικά στην προβολή και διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 2021.  

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννέτου ευχαρίστησε την ΚΟΠ που δίνει την ευκαιρία στο Δήμο του να συμμετάσχει σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, μέσω της οποίας θα προβληθεί η χώρα μας τόσο ως ποδοσφαιρικός, όσο και ως τουριστικός προορισμός.

Προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα συναντήσεις της ΚΟΠ με τους Δημάρχους Λάρνακας, Παραλιμνίου και Σωτήρας και όλοι, εξέφρασαν την προθυμία τους για συνεργασία και στήριξη της διοργάνωσης του EURO U17 2021.

Η τελική φάση του EURO U17 2021 θα διεξαχθεί από τις 6 μέχρι τις 22 Μαΐου 2021. Η διοργάνωση ανατέθηκε στην ΚΟΠ από την UEFA και ήδη, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην τελική φάση θα συμμετάσχουν 16 συνολικά Εθνικές ομάδας Παίδων, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Κύπρου η οποία θα αγωνιστεί στην τελική φάση ως διοργανώτρια και χωρίς να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών.

Οι αγώνες θα γίνουν σε Λάρνακα και Αμμόχωστο και συγκεκριμένα στα Στάδια ΑΕΚ Αρένα, «Αντώνης Παπαδόπουλος», «Ν. Papas Group Αμμόχωστος – Επιστροφή», Δασάκι Άχνας, Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας και «Τάσος Μάρκου».